Slänga mat?

Jag har en liten fundering kring hela det här rabaldret runt ICA och deras köttfusk. Har de inte glömt en sak i debatten?

Den första fråga jag ställde mig när jag hörde om det här var om någon blivit sjuk av att ha ätit dåligt/gammalt kött? Jag har i alla fall inte hört något om det. Är det då inte hemskare att de laglydigare (om det finns några sådana) ICA-butikerna slänger kilovis med fullt ätbart kött varje dag? Är det inte den svenska övernitiska datummärkningen som borde debatteras? Den som gör att annars intelligenta människor (läs: svennar) slänger all möjlig mat utan att ens lukta/smaka på den först för att datumet gått ut. Detta kallar jag slöseri och överkonsumtion. Väldigt oklimatsmart också.

Nu kanske en och annan kan tycka att jag inte har någon rätt att ha en åsikt i den här frågan med tanke på att jag (nästan) aldrig äter kött, men jag har gjort. Köttfärs är för övrigt den enda mat jag någonsin blivit dålig av att äta, och då har jag både druckit 10 dagar gammal (enligt datummärkningen då alltså) mjölk och ätit möglig leverpastej (tog bort möglet, åt det som var under), men då syndes det på färgen att köttfärsen var gammal (jag var bara hemskt hungrig och ville testa gränserna lite). Fick bara lite ont i magen.

Jag vill tillägga att jag inte ger butikerna rätt när de ljuger för sina kunder, jag tycker bara att det saknas en viktig (den viktigaste) del i diskussionen.

Kommentarer
Postat av: nille

Hej Sandie ! Jag håller med om dina åsikter, behöver vi verkligen ha så stränga datum-märkningar som vi har idag ?
God Jul och Gott Nytt påre för övrigt !
Vi ses vid numme-tentan, ha det bra !


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback