Bulgursallad
Lagade en underbart god bulgursallad i fredags efter träningen så jag tänkte sprida receptet här. Tror jag kom på den när jag bodde i korridoren men har inte gjort den på ett tag, kanske för att det är sommarmat, så nu passar den alltså perfekt.
Till två portioner behövs:
1½ dl fullkornsbulgur
1 grönt äpple i bitar (Granny Smith)
2 morötter, slantade (gärna sådana som man kan behålla skalet på)
½ gul lök, finhackad (kan bytas ut mot annan lök, typ röd eller schalotten)
10 körsbärstomater i halvor
1 lime eller ½ citron
olivolja
salt
Koka bulgur i 3 dl saltat vatten i 10 minuter. Blanda samman med grönaker och frukt. Pressa över lime eller citron, ringla över olivolja, salta om det behövs. Servera med en köttbit som kryddats med salt och nymalen svartpeppar på båda sidor och stekts i hög värme under kort tid. Dijon till den. Klart på en kvart!
Till två portioner behövs:
1½ dl fullkornsbulgur
1 grönt äpple i bitar (Granny Smith)
2 morötter, slantade (gärna sådana som man kan behålla skalet på)
½ gul lök, finhackad (kan bytas ut mot annan lök, typ röd eller schalotten)
10 körsbärstomater i halvor
1 lime eller ½ citron
olivolja
salt
Koka bulgur i 3 dl saltat vatten i 10 minuter. Blanda samman med grönaker och frukt. Pressa över lime eller citron, ringla över olivolja, salta om det behövs. Servera med en köttbit som kryddats med salt och nymalen svartpeppar på båda sidor och stekts i hög värme under kort tid. Dijon till den. Klart på en kvart!
Kommentarer
Trackback