Ljummen potatissallad

Och när jag ändå är inne på recept, här kommer ett till. Det är halvt baserat på den sallad Anna och jag gjorde till förra Valborg och halvt på pappas potatissallad.

Till en portion behövs:
3 potatisar, skrubbade och kokade, därefter skurna i bitar (skär dem så varma som möjligt, det blir godast då)
8 rädisor, skivade
¼ lök (jag tog gul men röd eller schalotten funkar lika bra)
10 körsbärstomater i halvor
kapris

dijon (vanlig senap funkar inte)
vinäger (jag gillar rödvins men vitvins funkar nog lika bra, dock inte balsam)
salt
nymalen svartpeppar
rapsolja (den är nyttigast)

Rör ihop vinägretten, först dijon, vinäger, salt och peppar sen rapsoljan på det. Kan inte säga några proportioner men mest olja. Kör efter smak. Den kommer kanske att skära sig men det gör inget. Häll den över potatis, rädisor, lök och kapris och blanda. Garnera med tomaterna. Servera till grillat eller det du hittar i kylskåpet (jag hittade kräftstjärtar).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback