Jag är en nörd!

Har inte skrivit här på ett tag, det beror på att jag har haft fullt upp med att vara n0llan. Men nu kommer lite redogörelser för den senaste tiden i mitt liv.

Fredag (förra veckan): Jobbade mitt sista pass på Max i Uppsala, mycket skönt måste jag säga.

Lördag: Jobbade 00-06 på Max på Hamngatan, mitt sista pass på Max någonsin hoppas jag! Det var inte så hemskt som det låter. Var övertrött så tiden gick fort och jag tänkte inte så mycket. Alexander Skarsgård kom in och åt burgare tillsammans med en fransk vän. Två söta popsnören välkomnade mig till Stockholm och gav mig sina telefonnummer på en servett.

Efter passet promenerade jag till Östra Station och tog därifrån bussen till Gräddö där Linnéa mötte upp. I den idylliska stugan väntade frukost och några timmars sömn innan kräftskivan drog igång. Det blev en mycket lyckad skiva med lekar, limbo och dans. Skitkul!

Söndag: Tillbaka till stan. Mottagning i stadshuset. Jag var aningens paj. Flyttade in hos Annelie i Sollentuna.

Måndag: Första skoldagen. Träffade mina nya klasskamrater, de jag ska hänga med de närmaste fem åren, verkar lovande! Fick massa spons-grejer och en fin gul väst. Lekte i regnet.

Tisdag: Första mattelektionen. Fältövning som visade sig vara nolleaktivitet. Lekte lekar på Osqvik. Gasque på kvällen. Sweco bjöd. Kul, kul.

Onsdag: Studieresa i Stockholm. Besökte Bo06 i Tensta, Citybanan och Campus Gärdet. Hur intressant som helst! Vi fick gå in på bygget (Campus Gärdet) i bygghjälmar, så där som Göran Persson och kungen när de ska inviga saker ni vet. Stort!

Torsdag: Matte. Lekar på Frescati och gasque på kvällen med Strängbetong.

Fredag: Matte. Lekar. Gasque på kvällen, Samfundet. Trött och sliten denna dag. Kanske kan förstås?

Lördag: Tog en sväng till Uppsala för att ge Anna en portnyckel och hämta lite rena kläder. Hemmamys med Annelie.

Söndag (idag alltså): Försöker plugga. Hahaha!

Sammanfattning av första veckan i skolan: Det känns som att jag valt helt rätt utbildning och helt rätt skola! Det enda negativa är att det känns som att alla spons-företagen försöker hjärntvätta en med alla sina lekar och de sånger vi måste skriva om dem. Men å andra sidan är det ju gott med gratis mat och dryck. Fast alla nyckelband och linjaler och godis m m hade jag klarat mig bra utan, någon som vill ha?

Har ju glömt att berätta, jag har fått en bostad! Eller, jag och jag, Annelie har fått en bostad som jag får låna ett tag, så himla bra och snällt, tack tusen gånger om, Annelie! Det är ett korridorrum i Bergshamra, bara två tunnelbanestationer från Tekniska Högskolan, perfekt alltså!

Ikväll smäller det!

Det är ikväll det händer. Stackars alla som inte fick några biljetter. Wolfmother, som släppt årets hittills bästa skiva och gjort årets bästa festivalkonsert, ska visa vad de går för på Debaser. Jag är nästan säker på att de kommer att leva upp till mina hyllningar! Och i bästa fall får jag hångla upp sångaren, i näst bästa fall har de snygga t-shirts.

Wolfmother

Shout Out Louds - 'Howl Howl Gaff Gaff'

Jag är förmodligen helt efter men fan vad Shout Out Louds är bra! De rockade, eller popade kanske man ska säga i deras fall, hårt på Pavilion och sångaren var ju som redan nämndes då festivalens gladaste. Det ska hyllas. Alla som är glada och positiva ska hyllas. Shout Out Louds gör mig glad!

Shout Out Louds

Halsband

Det var länge sen jag hade ett halsband. Förr hade jag hur många som helst, samtidigt, men det var ju på pandatiden. Är i alla fall lite sugen på ett nytt. Har ju skrivit lite innan om de fina berlocker jag hittat på Antikt, Gammalt och Nytt. Nu har jag även hittat några på Madebyme genom Ytligheter. Dessa är jag lite sugen på (namnen är ju helt underbara också):

Fudge & Pearl
Fudge & Pearl (499 kr)

Champagne & Some Rain
Champagne & Some Rain (449 kr)

Where The Action Is och Grönan

Var på Where The Action Is på Skansen i onsdags, innan det spenderade Frida, George och jag dagen i Stockholm. Traskade mest runt, lunchade sushi och jag köpte ett par söta pärlörhängen på Antikt, Gammalt och Nytt. Tittade även längtansfullt på en berlock (en annan än förra gången, den var borta) men köpte inte nu heller.

Innan vi gick in på Skansen satt vi utanför på gräsmattan och ölade lite (fast jag drack cider) med David, Johanna och Uffe m fl. Missade Asta Kask (medvetet) och Millencolin (omedvetet och lite synd) för det var lång kö. Kom in precis när Backyard Babies gick upp på scen, de var sådär roliga, vilket blev ännu tydligare då efterföljande Hellacopters rockade tio gånger hårdare. Bäst var kvällens sista band, Hives, de är verkligen alltid bra live. Frida och George åkte hem på kvällen och jag åkte hem till Annelie i Sollentuna.

Torsdag morgon vaknade jag av att några sjöng 'Ja må han leva', var lite konfunderad ett tag tills jag kom på att det inte var jag, utan Annelies lillebror Douglas, som fyllde år. Snart bar det av till Grönan där vi åkte alla de häftiga karusellerna innan det hade hunnit bli köigt (och det såg ju konstigt ut skrivet, ja). Lunch, kycklingburgare. När vi tröttnat efter att ha åkt bergochdalbanan några gånger till tog vi Djurgårdsfärjan in till Slussen, hängde runt lite på Söder, träffade David och Johanna och kollade ett par stövlar på
Tjallamalla som inte alls var lika fina i verkligheten som på bild. Snart blev både Annelie och jag vrålhungriga och tappade humöret totalt, Annelie skrek till och med ilsket åt en cyklist, som i och för sig höll på att köra över oss på ett övergångsställe när vi hade grönt, de är fan värre i Stockholm än här i Uppsala. Middag på Kungshallen blev det till slut. Sen lurade Annelies kompis Saara med oss till Pub Anchor. Jag drack en jordgubbsshake, mycket medveten om att det var helt fel val av dryck på en rockpub. Sen promenad till Centralen och tåg till Gävle, pratade med en kille som just hade kommit ut ur fängelset efter fyra år, var lite rädd först.

Fredag kväll var det fest hos Uffe ute i Järvsta, Emil fyllde år och typ alla var där. Kul att träffa sina gamla vänner, speciellt kul att Frida, Linnéa, Jennie och jag var samlade. Det händer inte ofta nu för tiden. Mer sånt!



Antagen!!!

Jag kom in!

Kollade just Antagningsbesked 2 på
studera.nu och jag är antagen!  Jag kom in, på Samhällsbyggnad, det jag sökt från början!!!

Nu återstår bara att hitta någonstans att bo...

Sjukt kul

(Killen i kassan är under upplärning och får hjälp av en kvinnlig anställd).
Tjej 18+: Hej, jag vill lösa in det här utbetalningskortet.
Killen: Jag vet inte riktigt hur man gör.
Kvinnan: Jag visar! (Vänder sig mot tjejen) Har du legitimation?
Tjej 18+: Jag har bara mitt pass från Norge. Men jag har svenskt personnummer om du vill veta det?
Kvinnan (stressat) : Ahaa?!
(Tjejen räcker över passet och kvinnan granskar det).
Kvinnan: Du måste få ett giltigt pass från Norge.
Tjej 18+: Det är giltigt, det går ut 2013!
Kvinnan: Men ändå, du måste förnya ditt pass.
Tjej 18+: Varför då?
Kvinnan (överlägset): Du måste få ett EU-pass.
Tjej 18+: Men hur ska jag göra det för Norge är inte med i EU. Ska jag tvinga dem att gå med?
(Killen börjar garva).
Kvinnan (snopet) : Okej, det är lugnt. Det får gå för denna gång.

Från
Tjuvlyssnat.

Partitillhörighet

Gjorde Partitestet på tv4.se efter tips från Ironien. Är något shockad över resultatet:

Miljöpartiet 72%
Kristdemokraterna 61%
Socialdemokraterna 58%
Centerpartiet 58%
Vänsterpartiet 55%
Folkpartiet 50%
Moderaterna 32%

Är jag 61% (SEXTIOEN PROCENT) kristdemokrat??! Det kan ju inte vara möjligt?! Resten stämde i och för sig bra så jag får väl acceptera det, men någon röst kommer de inte att få av mig i alla fall.

Gör testet du med, här.

Update: Annelie uppmärksammade mig på Expressen.se också har ett partitest och testknarkare som jag är var jag ju tvungen att göra det också. Där blev jag 62% miljöpartist sen var det ganska jämnt mellan övriga med Vänsterpartiet på andra plats.

Update (igen): Fick ett till tips från Annelie, Livsstilstestet på dn.se. Jag blev överlägset folkpartist (65%) och på andra plats miljöpartist (54%), minst var jag sosse (33%) vilket kändes skönt (ja, jag har fördomar). Men folkpartist? Så fan heller!