Om ett år bor jag i Belfast!

image283

Det var lite av en impulsgrej när jag sökte utbytesstudier för någon vecka sen, men nu är det alltså bestämt; jag ska plugga vårterminen i trean
här. Fint va? Sökte Australien i första hand men det är något svårare att få en plats där, och positiv som jag är tror jag att detta nog blir bättre ändå. Finare dialekt, inte lika långt bort, preppy och nära till älskade Glasgow. Längtar redan! Kommer ni och hälsar på?

image284
The School of Planning, Architecture and Civil Engineering

Jane Austens Emma

Det enda positiva med att ha varit sjuk hela helgen är att jag, i alla fall idag när mitt huvud inte varit på väg att sprängas, har kunnat sträckläsa Emma. Började läsa den för flera år sen, tror det var när jag bodde i Glasgow, men gav upp. Nu undrar jag varför. Det är den mest underhållande och välskrivna bok jag läst på länge, skulle inte tacka nej till att vara rik och leva i 1700-talets England!

"Of course we like Emma Woodhouse, and for reasons that are perfectly obvious; Emma is vain, snobbish, cruel, selfish - and fun"
David Nokes, Sunday Times

Rekommenderar både denna och Pride and Prejudice, att läsas på engelska så klart, min nästa blir Mansfield Park.

image282

Jokkmokk är bäst!

Lite bilder från Jokkmokk:

image273
Angelica med snön i sikte

image274
På skylten står det att vi passerar polcirkeln, taget från bussen mellan Murjek och Jokkmokk

image275
Ulrika och Angelica på väg in till stan (byn?), när vi kom fram till kommunalhuset och välkomstbuffén hade Ulrikas ögonfransar helt täckts av frost, runt -20 grader tror vi att det var

image276
Den godaste efterrätten, frysta lingon, hemgjord kolasås, grädde och ananas (?).

image279
Jokkmokks kyrka

image280
Renporträtt

Det kommer fler bilder sen men det fuckar sig när jag vill lägga in bilder tagna på höjden, orkar inte bråka mer ikväll, fixar sen.

Control

Såg just Control. Älskade fotot. Älskar att alla var så snygga. Älskar att den var svartvit. Älskar Sam Riley. Älskar att den var så brittisk. Älskar Anton Corbijn. Älskar musiken (så klart!). Se den!

image272

Jokkmokk Winter Conference

På söndag bär det av till Jokkmokk, vinterkonferensen och marknaden. Jag hade nog inte riktigt satt mig in i vad vi skulle göra och hur det skulle gå till, nu har jag det. Det kommer ju att bli hur spännande, kul och intressant som helst. Titta!

Nu är den äntligen min!

För ganska länge sen drömde jag om en t-shirt från Katharine E Hamnett, och så igår köpte jag äntligen en, nästan i alla fall. HM:s kampanj Fashion Against Aids hade en av henne, till ett fint pris som även var överkomlgt för mig. Deras är också i ekobomull, fint!

image271