Middag + Rysk schlager på Obaren

Igår var vi ut och åt med DKP på någon fransk restaurang vid Karlaplan, jag åt svärdfisk som var helt ok men ångrade mig när jag såg folk vid andra bord få in sina moules frites. Efter en mycket trevlig middag följd av några drinkar i baren drog vi vidare till Obaren där de spelade någon slags rysk schlager som lät lite så här. Jag dansade så mycket att ena klacken på mina älskade jodphurs gav upp, som tur var hände det i slutet av kvällen så jag behövde inte halta runt så mycket. En riktigt rolig kväll var det!

brudar
Anna, Michis, Madde och Katarina.

katarina o johan
Katarina och Johan.

anna o kris
Anna och Kristoffer.

Kom hem vid halv nio i morse efter att ha kraschat hos Niclas i några timmar. Orkade mig inte ut förrän vid fyra då jag tog mig in till söder för att klippa mig hos Toni & Guy. Jobbigt att sitta framför en spegel i någon timme och se sin slitna nuna men jag blev snygg i håret i alla fall, fick med mig några (förhoppningsvis) schyssta stylingprodukter hem också, så nu kan jag äntligen skippa klippoteketmoussen, yeay! Nu gäller det bara att sova sittandes i natt så jag kan vara snygg i håret imorgon på herr och dam!

Nu; chick-flick. Puss!

Not so burlesque

Igår var vi alltså på den omtalade burlesqueklubben. Det var en upplevelse, minst sagt. Dock var den inte så burlesque, i alla fall inte så som jag tänker mig burlesque. Jag hade tänkt mig en show à la Dita von Teese, alltså mycket glamorös striptease, men vad vi fick var snarare en hbt-stripshow. Detta förklaras delvis av att klientelet nästan uteslutande var hbt-personer, inget illa om dem, det var bara inte vad jag väntat mig. Jag har aldrig känt mig så hetero i hela mitt liv, jag visste inte riktigt hur jag skulle bete mig och kände mig helt malplacerad. Har nog fått en ökad förståelse för hur hbt-personer känner sig på "vanliga" klubbar. Kul var det i alla fall!

johanna
Sexy Johanna

nyfunna
Michis och jag med nyfunna vänner på damtoaletten.

michis vagina
Michis får en kram av en gigantisk mjukisvagina (?).

Lila strumpbyxor + Burlesque

Ska det vara så svårt att hitta ett par knallila strumpbyxor i Stockholm??! Jag hade liksom en liten vision om att se ut lite så här på gasquen på torsdag (fast i svart klänning då) men nu är det kört. Inte ens Blue Fox hade. Katastrof! Så nu köpte jag några olika mjäkiga färger på Kappahl och Åhlens men det är ju inte alls samma sak, snacka om att ha problem alltså!

Köpte just biljett till Hootchy Kootchy Club, Södra Teaterns burlesqueklubb, på lördag. Kommer att bli en upplevelse och jättekul tror jag. Har lite problem med vad jag ska ha på mig men det ska nog lösa sig. Funderar på att ha min 50-talsklänning som ser ut lite som denna, även om det vore roligare att ha något med lite mer burlesquekänsla, men det är inte direkt något som jag har i garderoben. Kul ska det bli i alla fall!

What a Waster

I fredags fick jag till slut med mig ett tappert gäng ut. Vi gick till Carpe Noctem efter att ha kollat upp bra och billiga ställen på internet, något som visst inte är helt ok fick vi veta senare. De hade en klubb som heter What a Waster där de enligt egen utsago spelar bl a Libs och Mars Volta, dock hörde jag inte helt oväntat bara det förstnämnda. Klientelet var förutom oss, nyss fyllda 18-popsnören som såg ut som fjorton, utan undantag. Det var lite roligt, fast lite tråkigt också. Vi vågade oss inte ens upp på dansgolvet för att det kändes som en privatfest vi inte var bjudna till. Vi hade ok trevligt ändå och så här glada var vi invirade i filtar i garderobskön på väg ut när de stängde alldeles för tidigt, klockan 01.

 carpe
Anso, Emilie, jag och Mickis.

Klänningsjakt

Igår (något bakis) och idag (på bättre shoppinghumör) har jag flängt runt i stan på jakt efter två klänningar. Igår kom jag hem med ett par jodphurs med klack, har ju letat ett par klassiska utan lycka, förutom svindyra då, så nu fick det bli ett par med klack. 500 spänn, inte illa! Och eftersom jag är en tönt så har jag knäppt kort på dem:

mina jodphurs

Idag blev det i alla fall en klänning, från Kookai, var inte helt nöjd men den växer. Den är lite Marilyn Monroe-modell (blåsbilden) fast svart, så klart. Tänkte ha knallblå eller lila strumpbyxor till, är det snyggt? Kommer ingen bild på klänningen för då måste jag vara i den och det är inte ok, kanske kommer bild från gasquen sen.

Saktare?

DN idag: "Grönandsis smälter saktare än befarat". Heter det inte långsammare på svenska? Eller är det bara när det används som adjektiv? Svensk ordbok vill inte hjälpa mig...

KORKAT.

Gissa vem som HADE biljett till Bright Eyes med GLÖMDE att hämta ut den??! SÅ. JÄVLA. KORKAT.

Laleh

Laleh igår var, som jag redan skrivit, magisk! Hundra gånger bättre än på skiva, charmigare artist finns nog inte. Vissa tyckte att det var lite flummigt, jag tycker att om man vill att det ska låta som på skiva så kan man stanna hemma och lyssna på skivan. Closer gav mig gåshud genom hela låten, trumsolot av sötaste trummisen i slutet på Salvation var stort och mellansnacket var guld. Var absolut inte beredd på en sån konsertupplevelse, den fick mig att inse att musik är det bästa som finns, ohotat. Fick tyvärr inte så bra bilder, här kommer de två bästa:

laleh armar
Laleh och sötotrummis.

laleh piano
Laleh vid pianot.

Lyssna på: Closer

Åh...

Åh, åh, åh, åh, åh, Laleh var hur bra som helst! Skriver mer sen, nu måste jag sova, eller egentligen jobba men det orkar jag inte. Puss!

The Blood Brothers!

Nyss hemkommen från konserten med Blood Brothers, den var, inte helt oväntat, hur bra som helst! OCH de spelade Trash Flavoured Trash. OCH ena sångaren, som f ö blivit vald till världens sexigaste vegetarian av PETA, var kexig som fan. OCH de hade en snygg t-shirt OCH skivor för hundra spänn. Kan det bli bättre?

BBbåda
Älska skrikmusik!

BBkexo2
Kexo

BBbas
Coolaste basisten

BBkexo
Kexo igen

BBband
Alla måste ju få vara med på bild!

Konserter i vår

Är jättesugen på att gå på konsert, tur då att det blir två nästa vecka!

Måndag 5 feb: The Blood Brothers på Debaser Slussen

Onsdag 7 feb: Laleh på Debaser Medis

Tyvärr är båda utsålda, annars hade jag rekommenderat dem. Därför har jag två andra tips:

Lördag 24 mars: Bright Eyes på Debaser Medis

Torsdag 10 maj: Fu Manchu på Debaser Slussen

Nu tillbaka till matten. Puss!

Anna Ternheim

Bäst just nu, i dessa tider av ständigt matteplugg, är lätt Anna Ternheim, lyssna på allt av henne! Är lite ledsen att jag inte kollade på Grammisgalan (tänkte att de bara skulle prisa dålig musik, så fel av mig, tvärt om) där hon fick två välförtjänta Grammisar; Årets kvinnliga artist i pop/rock och Årets textförfattare. The Knife var såklart också värdiga vinnare.

somebody outside     shoreline     separation road

Bilder från Roskilde

Framkallade min engångskamera från Roskilde idag, jag är glad att jag aldrig mer behöver göra det, drygt att framkalla, dåliga bilder och dyrt. Men här är de bästa i alla fall:

jaganna
Jag och Anna.

freddiealexanna
Freddie, Alex och Anna.

camp
Marcus, Jerker, ? och Hjalmar.

alexfreddiejerker
Alex, Freddie och Jerker vid bajsmajorna.

annafreddiepuss
Anna och Freddie sovpussas i kön ut från campingen på måndagen.

Verkar som att Roskilde inte var kul alls om man kollar på bilderna, men det var det, kul som fan, det bästa någonsin! Kolla
här!

Parfymen - berättelsen om en mördare

Igår var jag på bio med brudarna efter en lång dag med programmering, fysik, Academic Work-föreläsningsdebut, matte, LAVA-möte och middag hos Anna och Kickan.

Vi såg Parfymen - berättelsen om en mördare, efter boken av Patrick Süskind, som jag älskade. Filmen var mycket bättre än jag trodde att den skulle vara, ändå var den långt ifrån lika bra som boken, jag rekommnderar alla att läsa den först. Det var bara Emilie och jag som hade läst den och vi gillade filmen mer än de andra, kanske för att vi redan kände till berättelsen. Jag är imponerad över hur bra de ändå lyckades förmedla historien med tanke på att den handlar om lukter. Synd såklart att de pratade engelska i Frankrike, men så är det ju alltid. Slutet var lite överdrivet, annars var den speciell på ett bra sätt. Dustin Hoffman som den gamle parfymören var lysande.

parfymen film

Mer Årebilder

Kommer nog aldrig komma ett inlägg där jag berättar om vad som hände i Åre, det berättas inte om, det upplevs! Mer bilder kommer i alla fall här:

i backen
En till bild från lössnödagen i Tege, se vad glada alla är! Emilie, Mickis, Håkan och Linnéa.

förfest?
Förfest första kvällen, Emilie har paltkoma efter vår middag bestående av korv med bröd och ostbågar.

an o chris
Annelie och Christoffer på Bygget.

twister
Förfest med Twister andra kvällen.

ff country
Förfest hos grabbarna. Emilie, Niclas, Robban, Mickis och Järnet.

villa tottebo
Snittar och mingel med S-sektionen på Villa Tottebo.

em + öl
Emilie.

ann, nic, micks
Ann, Niclas och Mickis.

disko
Disko på Bygget sista kvällen!