Den bästa puben

De har Strongbow på fat, bara det räcker ju för att vara den bästa puben.

Men inte nog med det, det är en irländsk pub fast vad jag hörde var merparten av klientelet skottar, inklusive personalen. De har de goda chilinötterna. Man hänger i baren. Och de ligger på min tunnelbanelinje.

Kan det bli bättre?

Southside, Zinkensdamm är himlen!

Mitt andra hem

Nu ska ni få se var jag numera håller till om dagarna.

image299
Här är mitt bygge (eller man kanske kallar det hus när det kommit så här långt, men det mesta av insidan är fortfarande ett bygge, ni får nog se det en annan dag)...

image300
...mitt kontor (fast mest Kattis kontor, men hon är snäll och delar med sig) med vacker utsikt över Essingeleden...

image301
...och mina supervarma, fast sköna jobbskor som anlände idag. Känns som att det är de som är ute och går med mig snarare än tvärtom när vi är ute på uppdrag.

Fortsättning följer

Första dagen på praktiken

Minus
Jag måste gå upp klockan 5.
Jag känner mig helt talanglös, svansar efter alla och får känslan av att gå i femman och vara prao igen.

Plus
Alla är jättesnälla.
Det är kul.
Det är intressant.
Det är spännande.
Kexfaktorn är hög. Glöm akademiker, alla vill ha en handy man egentligen.

Stressad och förvirrad

Igår vaknade jag med världens huvudvärk, hade glömt att jag blir så nästan varje gång efter en tentaperiod, är jag helt ostresstålig eller? Eftersom jag inte tänkte på det hade jag planerat in en överlämning mellan nya och gamla SE-styrelsen hemma hos mig, så det var bara att kämpa på. Resultatet blev helt ok, vi hade en trevlig picknick under ett äppelträd på Norra Djurgården. Men jag lyckades tappa bort min mobil två gånger under dagens lopp, först glömde jag den på ICA, sen tappade jag den på vägen till picknicken, tur att folk är så pass ärliga att de hör av sig och säger att det hittat mobilen, eller det kanske mest beror på att min mobil är 5 år gammal och att man inte skulle få ett öre för den på ebay. Det konstigaste är att jag aldrig har tappat bort den förut, jag gör inte sånt, tappar bort saker och så, det ger en aning om exakt hur ur gängorna jag var igår. Och jag är fortfarande trött och huvudvärkig och konstig. Inte bra. Hoppas bara att jag är mitt gamla vanliga jag imorgon när jag ska börja min praktik!

Puss så länge!

Test Icicles

Av en slump satte jag på Test Icicles For Screening Purposes Only på tunnelbanan på väg hem från en trevlig grillfest i Sätra.

Ena låten är det Rage Against The Machine med Marilyn Manson på sång (Dancing on Pegs) och nästa skatepunk med Dia Psalma-inspirerade riff (Party On Dudes) men mest är det Blood Brothers fast ännu mer emo och med inslag av break beat. Och jag gillar det. Kanske bara för att jag är sjukt trött av all mekanik eller för att det faktisk är bra (och i så fall vet jag, Sebbs, att jag är typ två år för sen). Var bara det jag ville säga. Nu måste jag sova, imorgon ska jag kränga barnvagnar igen. God natt.

image298

Kändisspotting

Värsta kändisspottingdagen igår:

Persbrant kom in på Barnens Hus och frågade efter trehjulingar. Jag blev star struck och hade ingen aning om var de fanns. Fick veta av Johanna sen att det tydligen vimlar av kändisar där. Har betjänat (heter det så? kom inte på något bättre ord) Patrik Isaksson, Özz Nujen och Ken, men de var ju inte så spännande.

Sångaren och han andra man känner igen från Mando Diao var i publiken på Johnossi.

Så höll jag på att krocka med Maria och Josefin från Sahara Hotnights på Götgatan när jag var på väg hem.

Och i torsdags såg jag Moneybrother rasta sin hund utanför Berns.

Jag vet att jag är en lantlolla som blir impadav att se kändisar på stan, men det gör inget. Emmi retar mig fortfarande för att jag blev helt ställd när jag såg Prins Carl Philip på Valhallavägen.

Johnossi

Johnossi igår på Debaser Medis. Jag älskar dem! Hur kan man göra så mycket musik med ett trumset och en akustisk gitarr? Jag vet inte. Vet bara att de är ännu bättre live än på skiva. Och att jag inte ångrar att jag gick dit, även om jag fick gå själv, det var så värt. Bäst var inledande Party With My Pain, Send More Money och Press Hold.

image297

Knarka TV-serier

Jag är ju egentligen ingen TV-tittare, men vissa serier har jag fastnat för (dock laddar jag hem dem, pallar inte passa tiderna på TV och orkar inte vänta i en vecka på nästa avsnitt):

Gossip Girl
Jag var inte helt övertygad från början, men nu är jag fast. Hittade just två nya avsnitt, hejdå italienskaplugg ikväll.

Dirty Sexy Money
Kollade faktiskt de första två-tre avsnitten på TV men nu har jag missat de senaste så det blir till att ladda hem. Gillar Pete Doherty-inspirerade karaktären Jeremy och hans tvillingsyster Juliet som spelas av f d OC-stjärnan Samaire Armstrong. Och så är ju så klart Peter Krause sevärd, och snygg.

Cashmere Mafia
Tror jag hört att det inte blir fler avsnitt än de sju som finns, synd, jag gillade verkligen Cashmere Mafia. Lucy Liu är grym. Kan inte tänka mig att den konkurrerats ut av Lipstick Jungle för den dissade jag efter ett halvt avsnitt, den var helt själlös.

Jakriborg

På vår turistrunda i Skåne besökte vi bland annat Jakriborg. En skön kontrast till Hammarby Sjöstad i Stockholm, Västra Hamnen i Malmö och Lomma som alla är byggda ungefär samtidigt. Jag syftar då så klart på arkitektur- och stadsbyggnadsstilen, då de tre senare nämnda alla ser moderna ut i puts med mycket glas och stål är Jakriborg inspirerat av en medeltida Hansastad. Underbart vackert är det. Hustaken är spetsiga, fasaderna är omväxlande i tegel, korsvirke och puts i alla möjliga färger och man slipper känslan av att ha hamnat på någon plastig, konstgjord semesterort som är byggd på tre år.

image295

Vi drack en god caffellatte (som det faktiskt stavas för det säger min italiensklärare, Gianna, så det så!) och åt ett danskt wienerbröd på Konditori Aningen Godare på torget. Jag skulle nog kunna tänka mig att bo på ett ställe som Jakriborg, det ligger bara 6 km från Lund och 10 från Malmö, man har Pågatåget om knuten men bor ändå på landet. Det enda jag skulle sakna är granskogen.

image296

Tentaperiod

Nu är en ny tentaperiod igång. Gick upp tidigare imorse för att plugga lite innan jag går till skolan. Än så länge har jag gjort rent avloppet under badkaret, rensat vattenlåset under handfatet och källsorterat allt jag hittat att sortera. Tror att nästa projekt blir att rensa i garderoben inför sommaren, är också sugen på att plantera lite kryddor på balkongen. Tur att man har tentaperioder så att man kan få bo i ett rent hem ibland!

På senaste

Sett
Kate Nash på Debaser Medis - present från allra käraste flickorna
Ane Brun på Göta Lejon
Andy Warhol-utställningen på Moderna
Skåne

Läst
Doktor Glas - Hjalmar Söderberg
Fiender - Isaac Bashevis Singer
nu vill jag sjunga dig milda sånger - Linda Olsson
Ingen mänska en ö - Louise Boije af Gennäs
Mig äger ingen - Åsa Linderborg

Lyssnat
Johnossi
Vive la Fête
Down
Alice in Chains
Blood Brothers

Ätit
Glass i solen varje dag på KTH
Falafel i Lund - bästa någonsin, jag åt två
Thai i Tomelilla
Gott på Lao Wai
Ugnsgrillade rotsaker med auberginekaviar i Simrishamn
Körsbärsglass i Smygehuk
Min första och sista burgare på Frasses (nog för att jag gillar Norrland men där går gränsen även för mig)

Druckit
Latte från Espresso House - slår faktiskt både Starbucks och Seven Eleven
Glassdrinkar på Vampire Lounge - och fler ska det bli

Fyndat
Ett par Acne Hex Silver på utförsäljning i Lund
Gammalt fint engelskt porslin och några böcker på Österlens folkhögskola i Tomelilla, gratis!
Svarta snörskor i skinn på Emmaus

...så, då var jag ikapp med bloggandet!