I Love Nirvana!

Höstens grungeinspirerade mode och min, andra på kort tid, trip till Dr Martens-butiken idag fick mig att sätta på en skiva med Nirvana så fort jag kom hem, det var ett tag sen om man säger så. Det blev 'From the Muddy Banks of the Wishkah' och nu har den gått hela kvällen och jag är helt lyrisk!

in utero          muddy          incesticide

Tänker tillbaka på när jag gick i sjuan och varje dag gick klädd i alldeles för stora jeans och knallorangea Dr Martens. Och nu vill jag alltså ha ett par nya, delvis för att de är moderna men också för att de är underbara skor som framkallar en massa fina minnen, kängorna var lite av min signatur när jag växte upp och ville göra revolt mot världen. De förra, köpta för att representera något slags anti-mode, fick utstå en hel del, bland annat målade jag dem svarta ett antal gånger och sparkade på stenar med dem så de skulle se nötta ut, helst skulle stålhättan komma fram.

10 hål
Dessa är väl de jag tänkt mig, det blir utan stålhätta denna gång.

20 hål
Eller skulle man slå till på ett par riktiga godingar? Blir till att börja snöra på sig i tid i så fall...

Lyssna på: Nirvana - Aneurysm

Om skor

Nästa vecka ska jag gå på tre fester med klädkod (tror jag?), torsdag är det SVR(Sveriges Väg- och vattenbyggares Riksförbund)-middag, fredag är det sittning med Väg- och Vattenbyggnadssektionen på Lunds Tekniska Högskola och på lördag är det Nollegasquen (då jag äntligen, och förhoppningsvis, får bli etta!). Detta är så klart jättekul men medför ett litet outfitproblem då jag är mycket fattig. Kan man ha samma (som dessutom användes på gasquen för två veckor sen) tre dagar i rad? Höll på att ramla ur skorna då så jag bestämde mig för att investera i ett par nya skor och dras med samma klänning (som jag i och för sig älskar). Det är liksom inte läge att förnya både och. Köpte dessa i fredags när jag var ute och shoppade med Annelie. Kan inte bestämma mig om jag ska behålla dem.

bronx
Bronx, 799 kr

Min tanke var något i denna stil fast lite mindre sko och lite mer sandalett. Ovanstående är kanske inte lysande men om man jämför med det övriga utbudet i affärerna så är de fan det ändå. Finns ju bara spetsiga tår (usch!) och stilettklackar.

chloé knyt
Chloé, okänt pris (men förmodligen mer än en månads studiemedel)

chloé strap
Chloé, pris som ovan antar jag

Spelet om de apatiska barnen

Tittade just på Uppdrag Granskning från den 19 september efter tips från Johanna. Reportaget handlar om de apatiska flyktingbarnen och visar hur en statlig utredning kan gå till i Sverige idag. Att säga att det är upprörande är en grov underdrift, alla måste se detta!

Klicka
här innan det tas bort!

Jag och Angelina lika?



Hahaha! Så jag skulle alltså vara 86% lik Angelina Jolie, man tackar, man tackar!

Update: Jag gjorde samma grej en gång till men med ett annat foto och då blev jag mest lik Matthew Perry, kanske inte fullt lika smickrande!

Ode to Stockholm

När jag först fick höra talas om den utbildning jag nu går och insåg att det var vad jag ville göra, reflekterade jag inte ens över möjligheten att söka till den. Min enda tanke var att det var synd att den fanns på KTH i Stockholm eftersom jag inte kunde tänka mig att bo där (eller ja, HÄR numera). När så den 15 april närmade sig och det var dags att söka utbildning till hösten gick jag i alla fall och pratade med en ansvarig för den utbildning jag tänkt söka till på Uppsala Universitet. Av det mötet framkom att jag i princip tänkte hoppa på samma utbildning som jag hoppat av ett år tidigare, jag höll alltså på att göra om samma misstag ingen - börja på en utbildning som jag inte hade en aning om vad den handlade om. Dessutom har jag inte råd att hoppa av en till utbildning. I panik kontaktade jag KTH för att få lite info, kort därefter hade jag varit 'student för en dag', pratat med studievägledaren och varit på sista minuten-info. Jag förstod ganska snabbt att detta var utbildningen för mig.

Nu, efter en sommar av nervositet, hundra olika planer för hösten och i slutligen ett besked om att jag blivit antagen, sitter jag nu här i mitt andra hands-studentrum i Bergshamra.

På vägen hem från tunnelbanan, helt slut i huvudet trots att jag inte uträttat ett skit idag, handlade jag för första gången frukt och grönsaker i ståndet på torget och det var då jag insåg att jag verkligen trivs här. Jag pluggar något jag är intresserad av, jag har en bra klass, bor i en trevlig korridor i ett mysigt område och Stockholm är inte alls så hemskt. Inte alls faktiskt, det är snarare hur bra som helst! Allt finns här och staden är inte alls så stor och opersonlig som jag trodde att den skulle vara. Nu när jag lärt mig hitta lite, lärt känna platser och människor, har jag upptäckt hur underbar denna stad är.

I eftermiddags, när jag borde ha pluggat, tog jag en promenad ner till vattnet (tror det heter Edsviken(?), som badplatsen hos mormor och morfar alltså) och spanade ut över Inverness (ja, det finns faktiskt en plats i Danderyd som heter så!). Helt underbart! I helgen planerar jag att ta en långpromenad till Ulriksdals slott, kanske med Linnéa om hon kommer hit!

Nu plugg. Dugga imorgon. Fred ut.

At The Drive-In och The Mars Volta

Har haft hela skivsamlingen nerpackad över sommaren, sen mitten av april (då jag flyttade från Sebastian) till och med, men nu har jag äntligen packat upp den igen. Gissa om jag kan koncentrera mig på studierna?

Just nu lyssnar jag på sista skivan At The Drive-In släppte, 'Relationship of Command' - vilken underbar skiva det är! Det var den första Rodrigues-Lopez/Bixler-Zavala-skiva jag köpte, fastnade för dem från första tonen. Kort därefter fick jag reda på att bandet hade splittras, stor sorg. Införskaffade alla (tror jag?) deras tidigare alster som även de är hur bra som helst. Snart släpptes dock The Mars Voltas debut 'De-Loused in the Comatorium' och hoppet om att någon gång få se dem live tändes igen.

Första gången var i Glasgow på Barrowlands med Amanda och Cissi, de gjorde en fruktansvärt bra konsert där. Tyvärr har minnet från den bleknat, förmodligen för att deras framträdande på Hultsfred  var så minnesvärt. De inledde med en halvtimmes (jag överdriver inte!) improvisation/gitarronani så att alla utom de verkligt hängivna stod kvar. Efter denna något speciella inledning bjöd de på en fulländad hitkavalkad, något av det bästa jag någonsin sett och hört! Man kan tycka att de är aningens dryga som gör något sådant, jag tyckte mest att det var kul. At The Drive-In splittrades ju trots allt för att de blev för stora.

Jag hoppas att denna lilla text har inspirerat någon att lyssna på något av allt vackert dessa två herrar har skapat!

Och nyss, när jag letade bilder, upptäckte jag att The Mars Volta har släppt en ny skiva som heter 'Amputechture'. Vilket hängivet fan jag är, noll koll whatsoever (det var i och för sig i onsdags, men ändå!). Laddar nu...

comatorium     casino     frances

Lyssna på: At The Drive-In - Rolodex Propaganda (med Iggy Pop) och The Mars Volta - Cicatriz Esp

Idag är en skitdag

Sverige kommer att få en ny skitregering, jag skrev en skitdålig kontrollskrivning i matte, vi lämnade in en skitkass uppsats i Samhällsbyggnadsprocessen och vädret är skittrist, men inte så trist att det regnar så jag kunde ha mina nya, fina gummistövlar på mig. Kort sagt; idag är en skitdag.

Fan.

Så, nu har jag fått svära lite. Nu känns det bättre. Tack!

Tjejmiddag på Lidingö

Nu har jag just kommit hem från en tjejmiddag hemma hos Sofie på Lidingö (hade aldrig varit där förrut) med några andra tjejer i klassen. Vi bakade pizza och drack vin och hade allmänt trevligt, men eftersom det har varit en lång vecka i skolan och vi åkte dit direkt därifrån bröt vi upp tidigt. Dessutom är det ju gasque med redovisning av nolleuppdragen imorgon, undrar förresten hur många som kommer att somna under vår 14 minuter långa film? Vi kommer i alla fall att ha kul!

Sitter och väntar på att Isabelle ska komma hit så jag kan släppa in henne innan jag går och lägger mig. Hon fixade biljetter åt oss till Lily imorse, hon är den bästa!

Lyssna på: A Perfect Circle - Passive

Lily Allen på Berns den 2 december!

Tänkte bara upplysa om att världens bästa Lily Allen spelar på Berns den 2 december. Biljetterna släpps imorgon klockan 09.00, skynda fynda! Men lämna en till mig, snälla! Tror det kommer att bli stort, hon är ju helt sjukt cool! Klicka på länken som går till hennes hemsida, som är under uppbyggnad, så får ni höra hur hon låter. 'Knock 'em Out' och 'Littlest Things' är bäst!

lily

Lyssna på: Lily Allen - Alright, Still [2006]

Yeay, internet!

Äntligen har jag fått internet hemma, kanske kan bli lite bättre på uppdateringsfronten här alltså. Tyvärr är det förmodligen ett nederlag studiemässigt eftersom jag märkte det för cirka en timme sen, när jag precis skulle till att öppna matteboken och den fortfarande är stängd.

Igår lekte jag med Jane, vi tog en halvlång promenad i Solna, himla kul att träffa henne alltså. Skönt att ha en allierad i storstaden!

Nu matte.

Lyssna på: Lady Sovereign - Random (Menta Remix) 

Lite shoppat

I lördags förmiddag (alltså intet ont anande om den hemska lunchen som väntade) gav jag mig ut på min första shoppingrunda sen flytten till huvudstaden. Var på söder redan klockan tio, bara för att märka att de visst öppnade elva, så det bar av tillbaka till norra sidan av stan igen. Jagade ett par tiohåls Dr Martens utan stålhätta men utan framgång. Och de var sjukt otrevliga på Dr Martens-butiken så jag måste hitta några andra som säljer dem. Köpte i alla fall:

ett par svarta, halvlåga
gummistövlar från Viking
en skjorta från Indiska
ett par Acne Hep Blacktrash från Acne-butiken

Blev överlycklig då jag upptäckte att de har gjort en Hep Street som är samma tvätt som Hex Silver, så det blir nog ett par sådana också, så snart jag har deg.

Kinamat

I lördags åt jag en mycket konstig lunch med pappa och Isabelle. Så konstig att jag måste skriva (och varna) för den här. Det var på en kinarestaurang i Gamla Stan som drivs av en av pappas gamla elever. Han ville självklart visa sin gamla lärare vilken bra mat han serverade så vi fick inte bestämma vad vi ville äta själva utan tilldelades istället ett fotoalbum med bilder på olika rätter. Den vane restaurangbesökaren vet ju att man ska akta sig för restauranger som visar bilder på maten, men nu hade vi inget val. Vi skulle äta Dim Sum som beskrevs som kinesiska tapas.

Först fick vi in en kanna jasminte - det var gott, sen började rätterna komma in. Varje tallrik innehöll tre små knyten, först några friterade (redan den första blev för mycket) som följdes av en massa ångkokade. Den första ångade var halvgod, bara för att den inte var friterad, men snart märkte man att alla smakade lika och innehöll lite räkor, lite fläsk och en hel massa deg. Vi kämpade och kämpade, hade på massa soja och stark sås, drack kanna efter kanna med te men degknytena (eller dumplings heter det kanske?) verkade vara som Särimner. Idéerna på hur vi skulle få i oss maten var många, Isabelle kom med tipset att det blev aningens lättare att äta om man tänkte på pasta. Pappa tyckte att vi skulle försöka få gästerna vid bordet brevid att gå på toa så vi kunde lassa över våran mat till dem. Det hela slutade dock med att pappa bad om notan, då vi fortfarande hade halvfulla tallrikar, med kommentaren att vi visst inte var så hungriga. Servitrisen såg inte helt övertygad ut men som tur var syndes inte pappas gamla elev till när vi snabbt smög ut. Illamående drog jag med dem till Montis, så att vi i alla fall skulle få en god efterrätt! 


Nu är det fanimej höst

Fingrarna blir stela så jag inte kan knappa på tangentbordet som folk. Det bara regnar ute. Jag längtar efter ett par fina gummistövlar med matchande paraply. Te är det bästa som finns. Vill gå på bio och teater, gå långa promenader och fika i timmar.

Nu är det fanimej höst.

Var på spex igår; Ponnyexpressen eller Utan en tråd på prärien. Det var jättebra. Köpte till och med ett tygmärke att fästa på den framtida overallen. Mitt andra. Det första är från Civilingenjörsförbundet. Så jag ska alltså skaffa mig en overall? Jag som har varit så negativ till dem? Har ju till och med ingått en pakt med Annelie och Johanna att vi ska dra upp varandra ur träsket om vi är på väg att trilla ner. Vet inte. Det kanske inte blir någon overall, men om det blir en så måste man ju ha några fina märken att sy på. Och overallmänniskorna är faktiskt inte så nördiga som man kan tro. Det finns, tro det eller ej, ett och annat kex som struttar runt i en.

Nu måste jag rusa på obligatoriskt (?!) korridorsmöte.

Puss!


Andra veckan avklarad

Nu har jag avslutat andra veckan i skolan och vi har äntligen börjat göra lite vettiga saker också. Men tro inte för den skull att det har blivit mindre gasquande, nej, nej, allt ska hinnas med!

Måndag: Lite matte. Lunch och lekar med NCC. Vett och Etikett. Kårens dag, jag skrev upp mig på
Armada (Arbetsmarknadsdagarna), INUG (Ingenjörer och Naturvetare Utan Gränser) och att jobba i baren. På kvällen var det kårfest med Snook, kul som fan. Snook var bra, han ena killen var snygg, som vanligt alltså. Partajade lite i spexrummet och sen i mediarummet. Krubb på Max innan nattbussen hem.

Tisdag: Efter tre timmars sömn. Lekte dialogduk, roligare än vad det låter, diskuterade förväntningarna på utbildningen. Tror att sömnbrist gjorde sitt till så allt blev jättekul, och flummigt. Fick datorkonto. På kvällen var det gasque med Skanska. Ganska trist, så många (inklusive jag) gick efter middagen. Bra val alltså.

Onsdag: Inskrivning. Äntligen! Första föreläsningen i Samhällsbyggnadsprocessen. Studiebesök i Hammarby Sjöstad, helmysko men intressant. Kändes som att gå runt i en låtsasvärld, lite som en filminspelningsplats. Alla som inte varit där måste åka dit och kolla, helst när solen skiner, då blir det extra tydligt. Hängde lite på pärlshopen på Söder och letade efter pärlor för att göra en kopia av Fudge & Pearl, men hittade inga bra.

Torsdag: Annelie skrev kontrakt på rummet, yeay! Började kursen Matematik och modeller. Hängde runt på stan med Annelie, spenderade en del tid på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan 28, sjukt stor. Kollade framtida kurslitteratur och köpte block. Deras är den enda fina budget(nåja, femton kronor styck)blocken. Köpte även en väska att ha till skolan på Wedins, denna fast i khakigrön. Var på releasepartyt för Fibes, Oh Fibes! andra skiva 'Emotional' på Obaren. Trångt som i tunnelbanan till KTH på morgonen och ännu svettigare, fast de gjorde en jättebra konsert, rekommenderas varmt. De spelar på Debaser Medis den 23 september.

Fredag: Började på första uppsatsen i Samhällsbyggnadsprocessen, tror jag hamnat i en bra grupp. Vi ska skriva om politiken bakom Hammarby Sjöstad-projektet. Gasque med Vasakronan på Lilla Essingen på kvällen, utomhus, kul! Missade Radio Soulwax/2 Many DJ's gratiskonsert/dj-set på Factory Nacka Strand. Synd, ska försöka hitta något om det nu, hoppas det inte var allt för bra! Fick inte med mig någon och det hade känts halvkul att åka och dansa häcken av sig själv...

Lördag (idag): Har sovit typ hela dagen, det är slitsamt att vara n0llan.

Söndag (imorgon): Flyttar till Bergshamra (Kungshamra). Ska bli skönt att ha något eget även om det har varit jättebra att bo här (hos Annelies föräldrar i Sollentuna).