At The Drive-In och The Mars Volta

Har haft hela skivsamlingen nerpackad över sommaren, sen mitten av april (då jag flyttade från Sebastian) till och med, men nu har jag äntligen packat upp den igen. Gissa om jag kan koncentrera mig på studierna?

Just nu lyssnar jag på sista skivan At The Drive-In släppte, 'Relationship of Command' - vilken underbar skiva det är! Det var den första Rodrigues-Lopez/Bixler-Zavala-skiva jag köpte, fastnade för dem från första tonen. Kort därefter fick jag reda på att bandet hade splittras, stor sorg. Införskaffade alla (tror jag?) deras tidigare alster som även de är hur bra som helst. Snart släpptes dock The Mars Voltas debut 'De-Loused in the Comatorium' och hoppet om att någon gång få se dem live tändes igen.

Första gången var i Glasgow på Barrowlands med Amanda och Cissi, de gjorde en fruktansvärt bra konsert där. Tyvärr har minnet från den bleknat, förmodligen för att deras framträdande på Hultsfred  var så minnesvärt. De inledde med en halvtimmes (jag överdriver inte!) improvisation/gitarronani så att alla utom de verkligt hängivna stod kvar. Efter denna något speciella inledning bjöd de på en fulländad hitkavalkad, något av det bästa jag någonsin sett och hört! Man kan tycka att de är aningens dryga som gör något sådant, jag tyckte mest att det var kul. At The Drive-In splittrades ju trots allt för att de blev för stora.

Jag hoppas att denna lilla text har inspirerat någon att lyssna på något av allt vackert dessa två herrar har skapat!

Och nyss, när jag letade bilder, upptäckte jag att The Mars Volta har släppt en ny skiva som heter 'Amputechture'. Vilket hängivet fan jag är, noll koll whatsoever (det var i och för sig i onsdags, men ändå!). Laddar nu...

comatorium     casino     frances

Lyssna på: At The Drive-In - Rolodex Propaganda (med Iggy Pop) och The Mars Volta - Cicatriz Esp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback