Västerås?

Nu är det fler som vill åt mig. Har fått info om en utbildning på Mälardalens Högskola som låter intressant, Civilingenjör i Samhällsteknik med Beteendevetenskap. Tyvärr låter ju inte Västerås som den mest upphetsande stad man kan tänka sig att bo i. Alltså, jag har aldrig varit i stan, känner ingen som varit i stan (vad jag vet) och visste inte ens var den låg förrän jag kollade eniro. Det sistnämnda är ju lite pinsamt med tanke på att det inte alls ligger långt härifrån, närmare bestämt en timme och 20 minuter med tåg. (En timme från Stockholm och två och en halv timme från Gävle, det är lite illa.)

Det kan ju dock vara så att det är världens bästa stad och att jag är världens mest fördomsfulla men just nu känns Västerås ungefär lika lockande som Åmål. Däremot är ju utbildningen lockande, mycket faktiskt. Låter jättebra att kombinera studier i samhällsteknik med beteendevetenskap. Nu blir det ännu svårare att bestämma sig, ska jag välja den utbildning som låter bäst eller den stad jag vill bo i eller ska jag vänta ett år för att kanske få gå på KTH?

Om någon bor i/känner till något om Västerås får den hemskt gärna höra av sig till mig!

Ska undersöka saken bättre imorgon, nu ska jag göra mig i ordning för Mojitokväll med Anna.

Helg i Gävle + Framtidsfunderingar

Var i Gävle i helgen och hade hur trevligt som helst, känns inte alls lika hemskt att flytta tillbaka dit nu.

Åkte dit efter jobbet i fredags, åt middag med familjen på kvällen sen blev det en liten pubrunda med Jennie, Anders och Emil.

Lördagen spenderades först på stan med Frida och Mattias m fl, jagandes present till Tuva. På kvällen förade vi hos Mattias med Hanna, sen gick vi till Nivå. Där hade vi, eller i alla fall jag, jättekul. Träffade en massa människor jag inte sett på hur länge som helst och stämningen var på topp.

Söndag var bakisdag. Isabelle och jag bakade kladdkaka, åt lunch, fikade, åt tacos och kollade på Armbryterskan från Ensamheten, Nip/Tuck och K Special Extra: Punk Attitude. Det var underbart att få spendera lite kvalitetstid med sin älskade syster.

På måndagen gjorde jag lite nytta, ringde till HiG och till Magnus på Maxi ICA i Gävle. Skulle återkomma till båda så jag vet inte mycket mer om min framtid nu än jag gjorde innan. Tog en cykeltur till Therese och hälsade på Tuva efter lunch. När Isabelle slutat jobbet kom hon förbi hemma och hämtade upp mig, så cyklade vi ner på stan och handlade på systemet. Vidare till Isabelle och Lina som bor i en lägenhet i stan över sommaren. På kvällen var det fest där och jag fick äntligen träffa Isabelles kompisar som jag bara sett på kort i flera år. Mycket trevligt var det!

Så nu ser jag faktiskt fram emot att flytta till Gävle. Ska bli skönt att träffa familjen oftare och att ha sina gamla vänner i samma stad igen. Fast å andra sidan kommer jag ju att lämna massa nya vänner här. Svårt det där.

Skickade in min ansökan till HiG idag, hoppas bara att jag kommer in nu! Har lyckats peppa mig själv från att ha avskytt Gävle till att vilja bo där igen, jag är verkligen mästare i optimism. På mindre än ett halvår har jag först vänt en Stockholmsflytt till något positivt och nu gjort samma sak med Gävle. Det går ju alltid att hitta något positivt, det krävs bara att man letar lite extra ibland.

Dock har jag inte helt givit upp hoppet om Stockholm och KTH, David tipsade mig om att jag borde gå på uppropet, så det gör jag nog. Här kommer en lista på fördelarna med de båda städerna/skolorna.

Stockholm/KTH 
Konsertutbudet, i alla fall bättre än i Gävle
Shoppingen
Samma skola/klass hela utbildningen
Bättre studentliv?
Ny stad/Spännande stad
Har några vänner där också och de blir fler snart

Gävle/HiG
Familjen
Gamla vännerna
Mycket mer ekonomiskt
Bra skola
Pappas mat

Bilder från Midsommar m m

Nu har jag äntligen fått tag på bilderna från mammas digitalkamera!

mor och jag
Jag och mamma. På 60-årskalas på Valhalla i Sandviken.


Midsommar vid Ottnaren

isabelle skrubbar potatis
Isabelle skrubbar potatis på bryggan.

jag posar
Jag posar.

Stig
Stig fixar midsommarstången.

Jag och Isabelle
Jag och Isabelle framför stugan.

Midsommarstång
Uppställning. Far, Max, Isabelle, mor, jag, Ann-Britt, Hervé, Sebastian och Ann-Marie.

midsommarstången
Färdig stång blickar ut över sjön.

Far och Mor
Far (i moderiktig(?) fleecetröja) och mor.

Musikbildning

Den brittiska tidningen The Observer har publiserat en lista med de 50 viktigaste albumen som givits ut.  'The 50  albums that changed music'. Det är ju lite pinsamt att erkänna att jag bara äger 5 (FEM!) av albumen på listan, har så klart många  fler på mp3, men det räknas ju inte. De fem är:

11. David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972)
17. The Stooges - Raw Power (1973)
18. The Clash - London Calling (1979)
39. Michael Jackson - Thriller (1982)
47. Nirvana - Nevermind (1991)

Hur många äger du?

Denna lista är en bra utgångspunkt om man vill bli lite bildad inom musik. Såg K Special Extra i söndags också där de visade långfilmsdokumentären Punk Attitude. Den var också bildande. För vidare bildning kan man kolla in  AllMusic, söka på ett band man vill känna till, kolla in vilken/vilka skivor som fått bäst betyg och lyssna på dem först för att se om deras musik faller en i smaken. Betygen går oftast att lita på.

Oviss framtid eller Jag - snart gävlebo?

Idag när jag kom hem från jobbet kanske min framtid låg på hallmattan. Där låg nämligen ett kuvert från Högskolan i Gävle, innehållandes ett förslag om att jag kan gå deras Geomatikprogram och sen fortsätta mina studier på KTH. Jag får en garantiplats på Stadsplanerare men vet inte vilket år jag byter skola, tror det är efter tre år på HiG.

Nu är ju den stora frågan; Vill jag flytta hem till Gävle igen?

Som jag har spytt galla över den stan. Jag vill ju till Stockholm nu. Och var ska jag bo? Hemma? Ekonomiskt, ja. Men, ja, MEN. Jag är ju i sanning trött på stället, fast jag vill ju samtidigt börja plugga i höst. Och vill ju bli stadsplanerare. Vad göra?

Söta tanter

På väg hem från jobbet idag cyklade jag förbi en tant som var ute och stavgångade. Det var bara det att hon höll stavarna helt horisontellt och liksom vispade lite med dem i luften. Tanter är för söta! Undrar om jag också kommer att bli en sån pensionär som missförstår alla nymodigheter?

Lovely UK!

Har spånat lite om min framtid idag, hade lite sms-korrespondens med min bästa Frida och i bästa fall kanske vi kan ha en återförening i UK i höst, det skulle ju vara guld!

Planen just nu är att flytta hem till föräldrahemmet i Gävle den 26 augusti, förhoppningsvis jobba på Maxi ett tag, betala av mina skulder, skriva högskoleprovet den 15 oktober och sen emigrera till älskade Storbritannien. Det skulle väl vara toppenfint?

På tal om UK förresten, fick musiktips från (hör och häpna) Cosmopolitan imorse när den damp ner på hallmattan, brittiska bruttan Lily Allen gör pop/ska som är riktigt rolig att lyssna på. Debuten heter 'Alright, Still'.

lily allen

Väcker ha-begär!

Hittade just världens snyggaste baddräkt som jag bara måste ha, det var Eleonore på Ytligheter som skrev om den, så snygg! Vill ha, vill ha, vill ha!

Och apropå ha-begär. Hur sugen blir man inte på höst när man ser detta från Acne, även denna bild från Ytligheter.

'Parfymen' - Patrick Süskind

Parfymen handlar om Grenouille som föds under en träbänk i Paris på 1700-talet. Hans mor lämnar honom att dö men upptäcks och döms till döden. Han växer upp hos olika människor, som alla tycker att han är obehaglig och därför helst gör sig av med honom. Anledningen är att han inte har någon kroppslukt, i gengäld har han världens bästa luktsinne. Detta hjälper honom att överleva men driver honom också till att begå fruktansvärda handlingar.

Parfymen är en av de märkligaste böcker jag har läst. Den påminner lite om 'Den Vidunderliga Kärlekens Historia' då båda handlar om människor som har speciella gåvor. Jag brukar ha lite svårt för böcker med inslag av det övernaturliga men här tar det inte över historien, det är mer som en krydda. Parfymen rekommenderas starkt en sommar som denna då man inte vill göra annat än ligga i solen och läsa!

parfymen


Det lutar åt sabbatsår, fan!

Igår natt loggade jag in på studera.nu efter att Johanna sagt att antagningsbeskeden hade kommit upp där. Höll tummarna medan jag långsamt scrollade ner, men icke! Ligger som trettiåttonde (38) reserv till 79 platser på naturintaget och artonde (18) till 41 på sam. Det ser inte ljust ut om man säger så. Jag ska självklart tacka ja och hoppas på ett mirakel, men det lutar ju åt ett sabbatsår och intensivt pluggande till högskoleprovet. Hoppas bara att det inte höjts nu också, det låg på 1.4 förra året, måste kolla upp det. Jag låg som sjätte (6) reserv till 94 platser på öppen ingång men jag tror inte att jag vill gå det.

Jävla skit alltså, jag som hade tänkt ha en massa bra planer om jag inte kom in, men i nuläget har jag bara några lösa idéer, långt ifrån en färdig plan. Sa upp mig från jobbet för några dagar sen också, jobbar sista dagen senast den 29 augusti. Men det gör i och för sig inget eftersom jag flyttar från stan hur det än blir.

Aja, jag får se det från den ljusa sidan, det finns (nästan) alltid en sån, jag kan göra vad jag vill!

Cyklar och Tuva

Igår lagade jag (läs: lämnade in hos CykelViktor) min cykel. Den har varit paj typ sen jag fick den men jag har liksom lärt mig trixen för att den ska halvfungera ändå för att slippa fixa den. Men nu funkar den alltså på riktigt, och den går som på räls, det är en sån fröjd att cykla numera, nästan så att jag längtar till att få cykla till jobbet imorgon, nåja, kanske inte ändå. På vägen hem från jobbet nyss kom jag på att den inte fått något namn än, förmodligen för att jag inte har tyckt så mycket om den. Före denna hade jag Bettan I, som numera ligger i Glaveån och Bettan II som står utanför mitt hus men är aningens svårmanövrerad. Innan jag hade hunnit tänka ut något ballt namn så poppade namnet Ingrid upp i mitt huvud, vet inte varför, men nu heter hon i alla fall så.

Appropå namn, så fick Therese och Fredde en Tuva i fredags, stort grattis till dem! Måste hitta några lediga dagar så jag kan åka hem till Gävle och hälsa på den nybildade familjen. Therese är den första i min närmaste bekantskapskrets som fått barn, det känns lite läskigt eftersom jag är så långt därifrån själv, men mest kul förstås!

Update: Hittade just en bild på världens sötaste
Tuva!

Wolfmother på Debaser

Yeay, nu har jag bokat biljett till Wolfmother som spelar på Debaser den 16 augusti, gör det du också! Här. De är kanske ett av de bästa livebanden någonsin!

Lyssna på: Wolfmother - Mind's Eye

Roskilde 2006

Kom hem från Roskilde igår. Det var den bästa festival jag någonsin varit på. Här kommer en sammanfattning i listform.

Årets...
...bästa
Wolfmother, vilken glädje! Vilken energi! Vilken musik!
...sötaste Sångaren och gitarristen i Amplifier. Iförd grön keps som skymde ögonen såg man bara hans långa svarta hår och hans, genom hela konserten, stora leende. Underbart!
...upptäckt Lady Sovereign. Den bruden är min nya idol. Så Cool. Är 20, ser ut som femton. Fan att jag inte har råd att köpa skivan nu!
...gladaste Sångaren i Shout Out Louds. När de spelade hiten, som jag inte kommer ihåg vad den heter, log han så mycket att han fick svårt att sjunga.
...besvikelse Ingen Passenger. Genomled hela Deftones konsert, eller så illa var det inte men inte heller särskilt kul, i förhoppningen att Maynard skulle komma upp på scenen och de skulle göra Passenger. Så blev det inte, dåligt, synd, skit.
...sorgligaste Goldfrapp inställt. Fem minuter EFTER utsatt speltid kom en nisse upp på scenen och sa att Allison var sjuk. Visste de inte det innan?
...torraste Tool. Faktiskt. Hade väl inte väntat mig roligt mellansnack eller en Maynard som bjöd på sig själv, men vafan. Att stå bakom trummorna och vägra publiken närbilder på scenen känns bara löjligt. Dessutom var konserten i kortaste laget.
...trängsel Arena. Först The Streets, sen Arctic Monkeys. Två konserter jag verkligen sett fram emot förstördes av ett allt för litet tält. Ljudet utanför var kasst och man såg inte scenen. Tråkigt.

...grannar Våra. Vilka pärlor, de höjde verkligen stämningen från första dagen.
...smartaste Tjejpissoaren inne på området. Bestod av en avskärmning mot ett plank, innanför; en ränna med steg på sidorna. Skönt att slippa stå i kö!
...godaste Spaghetti och köttfärssås 35 dk. Alltid.
...mest välkomna Solen. Befarade ännu ett år med lera. Så blev det inte. Vädret lämnade inget i övrigt att önska.
...brattigaste Ståndet där man kunde köpa en bratthink festivalstyle. En flaska sprit, en flaska virke, muggar och is i en påse. Vem kunde motstå?
...kex Riddaren.
...skönaste Annas och min simtur i sjön.