Fem sekunders extas

Igår efter att jag bokat mina flygbiljetter + sovplats på Blue Sky Hostel satt jag och kollade runt lite om det händelsevis skulle vara några bra konserter under vår vistelse i den förlovade staden. Och till min stora (största) glädje såg jag att mitt favoritband genom tiderna, Tool, spelar på Carling Academy på söndagen. Med bankande hjärta (ja, faktiskt!) textade jag Amanda för att berätta den glada nyheten varefter jag klickade mig vidare på sidan där jag hittat konserten för att boka biljetter. Då möttes jag av ett fett rött kryss och texten SOLD OUT. Crap. Vad hade jag trott? Att det bara är jag som gillar dem eller? Så är det alltså. Jag kommer att vara i samma stad som världens bästa band men inte kunna se dem. Det får bli Optimo istället, inte ett dåligt alternativ. Skitbra faktiskt. Men ändå. Tool. Ska försöka kolla upp om det går att få tag i biljetter men jag är inte helt hoppfull.

Glasgow!

Japp, nu har jag bokat biljett till Glasgow. Amanda och jag åker dit den 9 juni och hem igen den 12, så det blir bara över helgen. Men ändå. Tänkte bara säga det. Så alla vet. Nu ska jag kolla om det händer något kul på klubbarna också. Hoppas på Deathdisco på The Arches på lördagen och Optimo på Subclub på söndagen. Eller kanske någon värd konsert. Oh, yes vad bra det kommer att bli! Puss!

Update: Det är en klubb som heter Blitzkrieg Bop på fredagen när vi kommer. Låter intressant; The Bop snuggles into its new underground home and continues to offer up the best pop, punk, electro mash-up live acts and DJ sets.

'Den vidunderliga kärlekens historia' - Carl-Johan Vallgren

Jättebra bok. Måste läsas av alla! Handlar om den döve, vanskapte dvärgen Hercule Barfuss som 1813 föds på en bordell. Samma natt, i ett annat rum föds Henriette Vogel och de två växer upp tillsammans. De skiljs sen åt och lever båda mycket hårda liv. Boken följer Hercule i hans ständiga sökande efter sitt livs kärlek Henriette. Kanske inte låter som den mest spännande boken, men det är det. Den är så välskriven att man inte tänker på språket alls, det bara flyter på och boken går inte att lägga ifrån sig. Läs. Nu!

'den vidunderliga kärlekens historia'

Roskilde!

Alltså. Roskilde. De har kanske bokat allt som är värt att se i sommar. De har överträffat sig själva. Verkligen. Har gått och funderat lite över dagen på vad som skulle ha fattats för den perfekta festivalen i sommar och så gick jag in och kollade deras sida nu. Och de har fanimej läst mina tankar, kolla denna lista;

Arctic Monkeys
Coheed and Cambria
Death Cab For Cutie
Deftones
Bob Dylan
Franz Ferdinand
Goldfrapp
Guns n' Roses
JR Ewing
Kaiser Chiefs
Morrissey
Phoenix
Placebo
The Raconteurs
Radio Soulwax presents Nite Versions Live, 2 Many DJ's
The Streets
The Strokes
Thåström
Tool
Roger Waters performing 'The Dark Side of the Moon' 
dEUS

Vad finns det att tillägga? Ok, eftersom jag lever efter devisen att aldrig vara nöjd och alltid sträva efter något bättre så kan de väl få boka Babyshambles, Panic! At the Disco och Stina Nordenstam också. Men frågan är om jag vill att de ska boka något mer för då kommer konserterna ofrånkomligen att krocka och jag kommer inte att kunna se allt jag vill se. En sak är i alla fall säker, jag måste skaffa deg fort som fan för att kunna säkra en biljett för de kommer att sälja slut. Jag måste även hitta mig ett resesällskap men det känns nästan sekundärt om man ser på ovanstående bokningar. Nu borde jag övergå till matten. Älskar dig Roskilde! Puss!

Toamedel med cannabisdoft?

Upptäckte igår när jag städade badrummet i mitt nya hem (och fyllde badrumsskåpet med mina grejer, stackars Micke!) att Euroshopers toamedel luktar cannabis. Mycket konstigt. Någon som håller med?

Babyshambles - 'Down in Albion'

Det var ju ett tag sen denna skiva kom ut, men jag har inte lyssnat på den på allvar förrän nu. Och den är jättebra. Gillade ju Libertines som fan och såg fram emot att höra Babyshambles. Laddade hem deras debut-ep 'Killamangiro' som är hur bra som helst, men har inte lyckats få tag på den i någon affär. Titellåten är i och för sig med på fullängdsdebuten också, men i en sämre version tycker jag. Hela 'Down in Albion' är skramligt slarvigare och inte lika sprudlande poppig som 'Killamangiro'. Men den är ju fortfarande bra (minus 'Pentonville' som bara är hemsk). Pete Doherty är fortfarande ett geni. Och snygg. Eller han är ju inte snygg egentligen. Men han klär sig så sjukt snyggt så han blir snygg. För övrigt läste jag i metro i tisdags att Diors stjärndesigner, tror han heter Hedi Slimane, har baserat hela sin senaste (kan det vara höst-06?) manskollektion på honom. Grymma kläder.
 
Fast det var vårkollektionen för Dior Homme. Snygg är den i alla fall!

babyshambles - 'down in albion'

'1984' - George Orwell

Läste ut 1984 idag, liggandes i solen på terrassen. Kanske inte så passande miljö för en sådan bok. Bra var den i alla fall. Men jag tyckte mer om den i början än i slutet, kan inte säga varför. Tänkvärd är den i alla fall. Läs!

'1984'

Lovely Scottish!

Låg nyss och slözappade i soffan när jag fastnade vid European Poker Tours, inte för att jag är intresserad av poker, utan för att det var en skotte som kommenterade. Tror till och med att han var från Glasgow. Helt underbart att lyssna på. De senaste dagarna har jag tänkt massor på att åka tillbaka dit, jag saknar det verkligen. Får se om det blir min plan b om jag inte kommer in på KTH i höst.

En rolig grej var att den stackars översättaren inte visste vad skint betydde, så han skrev bara ordet inom citationstecken då kommentatorn skämtade om att han skulle döpa sin dotter till det. (skint = pank)

Nu ska jag sova. Men kanske läsa lite först. Har börjat på 'Den vidunderliga kärlekens historia' av Carl-Johan Vallgren, den verkar lovande. Godnatt! 

Sol och påsk och vår och allmänt nice

Idag har varit en sådan där bra dag. Tog en power walk med mor och far i Hemlingby efter frukost. Efter lunch drack vi kaffe på terrassen och sen satt vi kvar i solen och jag läste bok och allt var bara jätteskönt. Blir kanske inte så mycket matte pluggat, men avkopplande är det.

Pirogbak och klipp

Dagen började med att far och jag for till Maxi för att handla ingredienser till de underbart goda piroger som Linnéas mamma Anita gav mig receptet till igår. Sen satte vi igång med bakande och lagandet. Bra blev det.

Efter lunch skjutsade far ner mig på stan och jag hann äntligen med att svänga förbi banken för att beställa ett nytt visakort. Det blev nämligen något fel på mitt gamla efter Paris så det går inte att handla med det i vissa affärer då de numera inte verkar vilja knappa kort, mycket irriterande. Eller kanske bra. Jag har nog sparat en del pengar på det. Jag har aldrig kontanter på mig och nu är få köp så motiverade att de tål de fem minuters eftertanke som en tripp till en uttagsautomat ger. Det sista jag behöver just nu är mer prylar som måste flyttas från ett högst temporärt boende till ett annat.

Tillbaka till den egentliga anledningen till att jag åkte ner på stan - jag skulle klippa och färga håret. Det var ett tag sen. Klippt blev det i och för sig inte mycket. Bara lite toppar och lite mer uppklippt för att försöka få mitt mycket konstiga underhår att locka sig. Det är nämligen rakt medan det övre håret nästan är korkskruvslockigt. Why? Färg blev det också. Mörkare brunt med några ljusare slingor. Och nej! (Tänk inte ens tanken.) Inte sådana där anskrämliga blekta slingor högst upp. Några testar i mitten av håret tonade i en ljusare nyans av brunt. Jag är nöjd. Fick även med mig lite styling; 

Dynamic Loop, Goldwell (ska göra mitt hår lockigare hoppas jag)
Curl Definition Treatment, Goldwell (inpackning)
Locktång, Goldwell (följde med på köpet, undra hur många gånger jag orkar använda den)

Nu ska jag läsa bok, sen sova. Måste upp tidigt imorgon för då bär det av till Uppsala för flytt. Puss!

Matte, matte, matte

Har tagit en liten paus i mitt pluggande för att skriva lite här. Måste samla energi innan jag ger mig in på att lära mig liggande stolen. Ja, det är divisionsmetoden man lärde sig någon gång på mellanstadiet. Den ingår tydligen i Matematik E efter att ha varit undansopad och bortglömd i årtionden känns det som. Får se hur det går. 

Har inte blivit mycket skrivet här sen jag anlände till mor och far. Finns annat att göra och en mycket seg dator som tar sig en liten funderare innan den skriver ut varje bokstav underlättar inte.

Igår tog vi en lång söndagspromenad till Brynäs och sen förbi Silvanum, där det var vårmässa (tror jag), på vägen hem. Vi hann även med en fika på Magnus emminenta
Spegeln, och jag spottade min gamla kemilärare från högstadiet, Molle. Och som jag sa senare, till en inte helt övertygad Linnéa, såg han fräsch ut. 

På kvällen lånade jag bilen - blev helt skakis för att jag inte har kört på så länge - och tog en sväng till Mickans Tennstopet där Linnéa satt och åt och jag sällskapade med några koppar kaffe. När de stängde åkte vi och hängde lite hos Linnéa och sen vidare till Jennie och Anders som bjöd på glass och frukt och hembakad morotskaka, mums. 

Nu tillbaka till liggande stolen. Puss!

I Gävle

Nu har jag tagit mig till Gävle. Sitter vid mina föräldrars oerhört långsamma dator med modem. Hela dagen har gått och jag har i princip inte gjort någonting. Burit över några få kassar med kläder till mitt nya hem men det är också allt. Har mest känt mig olustig och illa till mods, oroat mig för min framtid och för att jag snart måste flytta igen. 

Bränner en massa pengar också, eftersom jag inte har någon ork att engagera mig i att laga mat och äter alla mål ute. På vägen hit gick jag förbi en kinarestaurang och köpte med mig mat som jag åt på Centralstationen i Uppsala till ljudet av en hemlös man som låg på bänken bakom min och snarkade. Glamoröst.

Väl i Gävle infann sig den vanliga känslan av hur skönt det är att ha flyttat härifrån. Snappade som vanligt åt mig stadens gratistidning,
Nöjesmix, som jag läste på bussen hem till föräldrahemmet. Och undrade varför jag ens läser den. Tidningen består av lokalannonser, urtrista vimmelbilder på folk jag inte känner, några reportage jag inte läser och sista sidan som till största delen upptas av en av dessa brudar (ja, det är nästan uteslutande tjejer) som älskar att dissa allt och alla. Och som en liten bonus fick man även veta att hon fått jobb på Tjallamalla, vilket nämndes på två ställen, båda gångerna utan att det hade något med den övriga texten att göra. Grattis.

Nu dissar jag också. Det är inte bra. Ju mer man dissar ju osäkrare är man. Det kanske är för att jag är i en lite jobbig period. Jag gillar inte folk som dissar, folk som snackar skit bara för sakens skull. Alltså, det kan ju vara kul bland nära vänner om man gör det med glimten i ögat, men dessa som snackar skit om allt och alla - med allt och alla kan jag bara inte med. Börjar bara undra över vad som sägs om mig när jag inte är där. Dessutom har jag aldrig träffat någon som verkar vara nöjd med sig själv och sitt liv och har bra självförtroende som håller på så. Det är bara osäkra personer som försöker hitta fel på andra för att vara mer rätt själva. Synd.

Nu ska jag sova. I min systers säng. Hon är i Guatemala så jag tror inte att det gör något. Trivs inte i mitt flickrum. Det är fortfarande tapetserat i mörkblått. Jag sover inget bra i mörka rum. Behöver ljus. Och Isabelles duntäcke. Ses imorgon. Godnatt!     

'Ebbas stil' - Ebba von Sydow

I huvudvärksyran efter min dag på KTH i måndags traskade jag runt på den för mig stora stora stan i Stockholm. Säger man på stan i Stockholm? Det kanske bara är i småstäder som Uppsala och Gävle där det bara finns ett stan som man säger så? Letade i alla fall efter en underbar vit blus med knappar och knyt som jag spanade in redan i Paris, kollade alla hm jag såg utan att lyckas.

Som tröst köpte jag
Ebbas stil istället. Och nu har jag typ läst ut den också. Kanske inte var det smartaste köpet när man är pank. Kändes lite som en mycket dyr tidning. Med detta vill jag inte säga att den är dålig eller att Ebba är dålig. Jag gillar henne, följer hennes blogg, kanske inte slaviskt men lite. Fick bland annat reda på att jag är hopplöst ute som går i sneakers och använder stickade vantar. Aja, det kan jag väl ta. Fick ju en del fina tips också, men mest motivation till att plugga så jag kan bli snuskigt rik och köpa alla dyra lyxprylar. Ja, jag är materialist. Som fan.

'ebbas stil'

The Streets - 'The Hardest Way to Make an Easy Living'

Yes, nu har den kommit. Mike Skinners tredje fullängdare. Som jag har längtat. Har länge sagt att jag ska gifta mig med honom, och nu är det ju tekniskt möjligt igen också. Nice. Skivan då? Har bara hunnit med två genomlyssningar än och jag brukar alltid ge en skiva fem innan jag uttalar mig. Men hittills kan jag säga att jag varken är överväldigad eller besviken, låter den snurra medan jag packar ihop mitt liv och återkommer med ett utlåtande.

Skivan är hur bra som helst. Den har i alla fall fastnat i mitt huvud nu och vägrar försvinna. Mike; Marry me!

the streets - 'the hardest way to make an easy living'

Sandrine + Sebastian är inte längre

Ja, så är det. Sorgligt men sant. Så nu är jag tillbaka i mitt normaltillstånd, singel alltså. Viket jag i och för sig trivs ganska bra med. Känns som att jag kan göra vad jag vill. Men det innebär också att jag helt plötsligt blev hemlös, vilket inte är lika kul. Men det löste sig mycket fort, närmare bestämt alldeles nyligen, då jag fick ett mail av Micke (som står på kontraktet till flogstalägenheten som David och Johanna bor i nu) som sa att jag gärna fick bo där. Nice!

Det finns dock en del andra ovissheter i min framtid, närmare bestämt var jag ska jobba i sommar och vad jag ska göra i höst.

Jag har sökt sommarjobb på Lantmäteriverket, Vattenfall och Sandvik men de verkar inte bry sig om att man kanske vill vet mer än en månad i förväg var man ska jobba och vill kunna planera sin framtid. Jag har ju en nödlösning och det är att jobba kvar på Max - något som jag inte är särskillt sugen på. Men de vill ju också veta lite i förväg om jag kommer att jobba kvar. Svårt det där.

Sen har vi hösten då. Igår åkte jag till KTH för andra gången denna vecka för att kolla på skolan och den civilingenjörsutbildning jag vill gå, Samhällsbyggnad. Men där ligger inte problmet i att jag inte vet vad jag vill utan i att jag är mycket osäker på om jag kommer in. Dum som jag är har jag inte gjort högskoleprovet så jag måste söka på de betyg jag skrapade ihop under min inte helt engagerade gymnasietid. Surt, men jag får helt och hållet skylla mig själv som varit för feg för att göra högskoleprovet, har tänkt att det är ett intelligenstest och att jag kommer att gå under om jag är dålig.

Kontrollfreak som jag är har jag i alla fall en plan b. Jag ska jobba ihop en massa pengar (vet inte var än) och åka till Central - eller Sydamerika och lära mig spanska, förmodligen genom en svensk folkhögskola. Kan ju bli kul det med, men då blir det inget sabbatsår under civilingenjörsutbildningen vilket kan bli tufft. Men så är livet. Under året måste jag också skriva högskoleprovet höst och vår.

Nu måste jag äta frukost, magen kurrar efter sin gröt. Sen bli det tvätta, packa, flytta. Puss!

Välkommen!

Man kan ju tycka att jag hoppar runt lite, byter blogg, byter hem, byter liv. Och det kanske jag gör också. Jag är nog lite rastlös, längtar bort. Men jag tror att det är bra. Om man är helt nöjd med tillvaron som den är så strävar man ju inte framåt. Och nu låter det som att jag är en riktig pessimist. Det är jag inte.

Denna blogg är i alla fall fortsättningen på den blogg jag påbörjade på
expressen (jag trivdes inte där för det visade sig, eller jag fick höra, att man inte kunde kommentera om man inte var medlem). Den bloggen var i sin tur fortsättningen på en sida jag hade på msn spaces som kanske inte riktigt var en blogg men något liknande. Där finns fortfarande mina fotoalbum. Och nu finns jag alltså här. Får se hur länge det varar...