Jag har ett hem!

Nu har jag hittat ett hem, ska dela en lagenhet med fyra andra fast tva av rummen ar fortfarande lediga, nagon som ar sugen? Bor en minut fran Queen's, helt perfekt for det ar dar allt hander, inte i City Centre, det ar ganska dott. Flyttar in pa 17 Wellesley Avenue imorgon sa nu ska jag ut och kopa tacke, kudde och lakan. Lagenheten ar riktigt frasch, kaklade badrum och toa och parkettgolv, sug pa den ni. Massa trappor ar det ocksa, vi bor pa tre olika vaningsplan.

Igar var Julie, en fransk tjej, och jag pa St George's Market, mycket trevligt. Det ar en inomhusmarknad dar de saljer bade kott, fisk, gronsaker och lite av varje. Kunde inte shoppa igar eftersom jag inte har nagonstans att ha grejerna an men nasta fredag ska jag kopa massa frukt och gronsaker dar, och ost!

Snart kan jag visa bilder ocksa, sa fort jag kan anvanda min egen dator.

Pusspuss 

Shopping

Efter att ha kollat ett rum idag - skitfint, en minut fran Queens, jag vill ha - har jag gjort stan. Har kommer en resume:

Finnes;
TopShop
Urban Outfitters
Cult
Schuh
Office
Starbucks
Primark

Sokes;
Forever21 (men det kanske bara finns i staterna?)
American Apparel

Shoppat an sa lange;
ett paraply pa Primark
en kavajsak pa TopShop

Ta for now


Om att duscha i UK

Alltsa, jag hade ju glomt vad man inte tycker om med det har landet, en sak ar att duscha. De har ju av nagon outgrunnlig anledning fatt for sig att det ar bra och modernt med elektriska duschar, sadana som har en start/stop-knapp. En teori ar ju att det ar nagon ingenjorsjavel som har kommit pa att man slosar mindre vatten om det kommer skitlite vatten, jag tror bara att man duschar ungefar 5 ganger sa lange for att lyckas bli ren och varm. Det sjukaste ar att nar jag nu sitter och kollar annonser for rum sa ar det vissa som lagger fram det faktum att de har en elektrisk dusch som nagot bra, hur tanker de da? Har de varit utomlands? Och duschat i en riktig dusch, en sadan dar man kan reglera varme och vattenstyrka sjalv? Varfor gor de inte revolution? Konstigt folk det har.

Framme i min nya hemstad

Sitter vid en dator i mitt nya hem, The Linen House Hostel. Kanns ganska omtumlande, forvirrande och konstigt att helt plotsligt vara har. Akte fran Seb innan 8 imorse, fick betala 1045 kronor for en extra vaska och overvikt (dar har ni baksidan med ryanair gott folk!) och anlande till ett Dublin med stralande sol - ovantat! Hoppade direkt pa en buss mot Belfast och hamnade brevid en mycket intressant herre som hade varit i Georgien och arbetat med nagot relaterat till kriget, han berattade massor om Belfast och The Troubles, vi pratade energi och sprak. Kul! Nar jag var framme i Belfast slangde jag in min packning har och tog en promenad i stan, hamnade pa en pub och at en vegetarisk lasagne med pommes frites (sa klart) och drack magners, hej UK! Efter min sena lunch gick jag ut pa stan igen bara for att upptacka att den hade tvardott, klockan var precis efter 6 och det verkar vara da allt stanger har. Hittade anda ett oppet stalle dar jag kopte ett kontantkort (nummer: +44 7543 335384) och blev informerad om att stan stanger tidigt man-tis och senare ons-fre av tjejen i kassan, idag ska man tydligen stanna hemma och kolla pa tv. Sa nu ar jag har. Imorgon ska jag ga ut och forsoka hitta ett riktigare hem och pa kvallen ska jag nog traffa Dennis som gick i min klass pa KTH. Han har redan varit har en termin sa han vet nog allt jag undrar. Puss puss for now

Mammut

Såg Mammut igår och den var över alla förväntningar, så otroligt hemsk och gripande. Gå och se den, men inte då du planerar att vara glad efteråt.

Berlin

En sisådär tre månader senare kommer nu bilderna från min Berlinhelg med finaste Seb.


I The Memorial to the Murdered Jews of Europe

Fint monument men känns det verkligen smart att fortsätta att skilja på folk och folk? Romer, homosexuella osv ska nämligen få egna monument.


Seb


Die Mauer


Korridoren på vårat stentuffa hostel Generator


Wurst Parade - gott och äckligt på samma gång


Regnig gata, tror det är Oranienburger Straße


Älskade, älskade S-Bahn, skulle kunna flytta till Berlin bara för att få åka S-Bahn varje dag. Global S-Bahn ok?

Maskerad i Gröten

I lördags var jag på Fridas födelsedagsmaskerad i Gröten, mycket trevlig tillställning!


Isabelle (syster) och Siri är Rödluvan och vargen


Bandet består av Linus, Frida som Erykah Badu och Osman


Jag och Eline som Leonardo i Turtles och en dopaminkanin


Jag


Siri


Anton som Minimal House (han blinkade och spelade musik)


Martin som Prinsessan Madeleine


Eline


Maria som 1800-talsdam


Isabelle


Frida


Kattis som 1800-talsherre/matador


Dans med isbjörn


Siri i utklädnad nummer 2

Lite fler bilder

Nu har jag äntligen, efter ett halvår eller så, lagt till de sista bilderna från USA-resan. Nya bilder finns i inläggen Bästa El Paso, Texas, Den djupa södern, Tennessee, Washington DC och Lovely New York.

The Kinks

Vet inte om det är min vanliga anglofili som slagit till eller om det är någon slags omedveten förberedelse för flytten till det förenade kungariket men jag tycks inte vilja lyssa på annat än The Kinks i dessa dar. Det började med att jag hörde 'Sunny Afternoon' (önskad av Amanda Jensen av alla människor) på radion och nu har det bara fortsatt och utvecklats till besatthet. Älskar allt de gjort! De får mig på bra humör och allt känns lätt och fint och bra. Tack för det!