Maffiagasque

I fredag var det äntligen gasque igen, denna gång firades sektionens födelsedag och temat var maffia. Michaela, Emilie och jag gjorde oss iordning här och förvandlades till maffiadöttrarna Cerrone (ja, jag lånade Georges efternamn, det var det mest italienska jag kunde komma på). Vi anlände alla tre i svarta klänningar och hatt, men insåg att alla andra också hade hatt (oftast kombinerat med hängslen) så vi tog av oss våra. Gasquen var riktigt rolig, även om det var samma människor som alltid, och sektionens kex lyste med sin frånvaro. Åt, sjöng och dansade tills lamporna tändes, en mycket lyckad tillställning alltså!

Det har ju varit lite gasquefattigt på sistone, i alla fall om man jämför med n0lleveckornas tre i veckan, och detta verkar ha varit den sista på terminen. Saknar en lucia/julgasque, det var så himla fint när de hade det på Kalmars, glögg som fördrink, kören som lussade och sen julbord. Ska se till att det blir av nästa år, nu är det nog lite för sent att försöka anordna någonting sådant.

Lagade en lite julig soppa ikväll, apropå jul tänkte jag, som jag rekommenderar varmt.
Här finns receptet.

Lyssna på: Joni Mitchell - Blue

'Manon Lescaut' + 'Sounds Like A Plan'

Torsdagen var en lång men bra dag. Den började med åtta timmars panikmattepluggande eftersom jag ligger något (en hel del faktiskt) efter med matten då nästan hela förra veckan ägnades åt Armada. När hjärnan var helt tom åkte jag hem, slängde i mig lite mat, enirade Operan och hastade iväg igen.

Det var första gången jag var på opera, således även första gången jag var på Operan, vilket gjorde att jag först försökte gå in på Operakällaren (tror jag att det var?) innan jag i sista sekund (jag hatar att komma för sent) slog mig ner i fåtöljen på övre tredje. Och det var coolt. Mycket coolare än jag någonsin kunnat tänka mig. Första akten utspelades i en myllrande stadsmiljö, underbart att se en korreografi med en massa människor och speciellt kul att kolla på någon som är ur fokus men ändå spelar upp en scen. Det faktum att allt framförs med italiensk skönsång och att man måste läsa texten över scenen är ovant i kanske en minut innan man är helt inne i historien. Berättelsen går fort fram och det förälskade paret (Manon och des Grieux) (handlar inte alla operor om förälskade par?) är helt nere i varandra ungefär fem minuter efter att de träffats för första gången. Man hinner aldrig tröttna för akterna är korta, av tre timmars speltid är sammanlagt en timme paus, men det gjorde inget, det fanns ju rödvin! Tredje akten, som utspelar sig i hamnen då Manon ska gå ombord på ett skepp till Amerika, är bäst. Kvinnorna som ska med båten kommer en och en upp ur en fängelsehåla i golvet, vissa välbärgade, andra klädda i trasor alla med en skylt om halsen. Hela scenen är otroligt välgjord och gripande. Sista akten då Manon kämpar för sitt liv ute i öknen/på en sandstrand (?) med des Grieux drar ned det hela lite. Trist med en dålig slutscen. Men det är inte det jag kommer att komma ihåg. Jag kommer att minnas en scen långt där nedanför oss, full med människor och jag kommer framförallt att komma ihåg de stunder då hela ensemblen sjunger så nackhåren reser sig, definitivt en upplevelse. Det var nog inte sista gången jag var på opera.       

Så fort den var slut hastade jag till Nalen/Alcazar för att kolla in Sounds Like A Plans debutspelning. Uppsalagänget hade slutit upp och jag träffade bland andra en gammal klasskompis från älskade basårsklassen. SLAP rev av alla sina låtar (tror jag?) snabbt och tight. Imponerande tight för att vara första spelningen, men å andra sidan är de ju bra också. Synd bara att jag inte lyssnat in mig mer på materialet, får bättra mig till nästa spelning den åttonde december på Faros. Kom då! De rockar!

Sjukt och hemskt och läskigt

Fick just reda på att en kille blivit mördad och legat död på sitt rum i två veckor i korridoren snett under min. Inte kul. Alls. Det är verkligen fruktansvärt, men också konstigt att vi inte blivit informerade om det. Jag fick reda på det av en kille i min korridor när jag undrade över varför vår port var låst klockan sex på kvällen. Här kan man läsa mera och se en bild på mitt hus.

Maffiamode?

Var ute på en snabb shoppingrunda i fredags efter duggan i byggnadsteknik. Lyckades få tag på det sista exemplaret av Lindex schyssta svarta tröjklänning med hög krage, långa ärmar och snygga knappdetaljer. Lite lik denna är den.  Gasqueoutfit för 179 kronor (har redan strumpor och skor). Inte illa! Nu återstår bara att motivera varför den är maffia. Ska nog lösa sig.

Hittade de här skorna på Din Sko också. Skulle inte tacka nej till dem! Eller dessa. Är inne på budgetgrejer...

Armada

Har varit tunt här på sistone. Anledningen är Armada. Var företagsvärd där, för Länsstyrelsen i Stockholms län, mycket trevligt. Hela Armada var förresten mycket roligare än vad det låter, vi kånkade möbler fram och tillbaka, pratade, fikade, städade, åt, pratade, fikade. Typ. Dagarna i ända. På tisdagskvällen var Armadagasquen i Stockholm Modecenters lokaler, skitsnygga. Och bland de finaste middagar jag varit på, i konkurrens med SVR-gasquen och n0llegasquen. Denna var dessutom jättetrevlig och inte alls stel. Lyckat!

Och imorgon bär det av på kryssning till Åbo med Armadagänget, ABB betalar! Älska spons! Älska gratisgrejer!

Nu ska jag hoppa ur sovkläderna och ta mig in till stan och träffa Linnéa som hörde av sig och sa att hon var här. Yeay!

Lyssna på: Lady Sovereign - Public Warning

Konsten att bli på partyhumör

Ibland är man verkligen inte på partyhumör när man ska iväg på fest. Har hänt mig ganska ofta på sistone faktiskt. Tur då att det finns ett idiotsäkert trix; musik. Olika musik funkar för olika personer men har man hittat rätt musik och spelar den på hög volym kan det bara inte bli fel. Den som inte har funnit sin mest effektiva partyhumörhöjande musik kanske kan prova min. Här kommer ett urval:

Backyard Babies - 'Total 13'
Lady Sovereign - 'Vertically Challenged'
The Libertines - allt
Queen - de tidiga diskogrejerna funkar bäst, tänk "Don't Stop Me Now" och "Killer Queen"
Destiny's Child - hitsen
Turbonegro - 'Scandinavian Leather'
Arctic Monkeys - allt
Lily Allen - 'Alright, Still'
Pet Shop Boys - hitsen
The Streets - allt
Electric Six - 'Fire'
Britney Spears - "Overprotected" och "Toxic"
Panic! At The Disco - 'A Fever You Can't Sweat Out'
Ebba Grön - allt
Kaiser Chiefs - 'Employment'
Shakira - allt

queen

Om lite av varje

I lördags var jag på Tuvas dop, himla fint var det, även om jag var lite skakis sen insupet med spexet kvällen innan. Ingela och hennes pojkvän sjöng en jättefin låt, som Linnéa sa var skriven av Jonas Gardell (kan dock inte hitta texten till den), så fin att jag var tvungen att titta i taket för att inte fälla en tår. Tror att jag har blivit blödigare med åren, haha!

Igår, när jag satt och bläddrade igenom Metro efter första mattelektionen, läste jag att biljetterna till Nine Inch Nails konsert på Annexet släpptes samma dag. Sprang till datorsalen för att boka, men förgäves, det var utsålt, klockan 10.10 (tror de brukar släppas klockan 9.00). Fan. Klantigt gjort att inte kolla upp sånt. Konserten kommer att bli hur bra som helst om de håller samma nivå som på Hultsfred förra sommaren. Vad jag tyckte om den konserten kan man förresten läsa
här.

Idag har jag varit och lämnat blod för första gången på många år, och än så länge har jag klarat mig från svimningar och huvudvärk, bra! Ett fint paraply fick jag med mig hem också!

Och jag klarade mitt materialprov imorse, 60/60p, inte illa!

Nu ska jag återgå till uppsatsskrivandet, puss!

Önskelista, skor och kläder

Här kommer en liten önskelista med kläder och skor, får nöja mig med att fönster(internet)shoppa nu när jag inte kan shoppa på riktigt.

Jodphurs, sjukt rockigt, sjukt snyggt, på både killar och tjejer till ett par svarta stuprör. Gärna second hand (våga vägra säga vintage) då de är väldigt hårda när de är nya.
Näbbstövlar, samesnyggt, gosigt och varmt.
Svarta, högskaftade, lågklackade skinnstövlar med rund tå. Även dem gärna begagnade då de i affärerna inte är så snygga. Våldgästade Linnéa i helgen som hade två par skitsnygga, fuskis! (Hittade ingen bra bild.)

Svart kort klänning med långa ärmar och hög krage. Hittade en snygg på Lindex i helgen.
Ett långt halsband, detta fast långt hade varit superfint.
Koftor, Indiskas fina svartvita med renar (som tyvärr inte finns på bild på hemsidan) eller någon mjuk i cashmere från Benetton kanske, men då får det bli utan knappar för de med är fula.
Vita linnen, helst från American Apparel (de ska öppna en affär i Stockholm har jag hört av syster!) men Cheap Mondays långa ribbade funkar också.
Och väl inne hos AA klickade jag såklart vidare till världens snyggaste baddräkt också, de har den kvar!

Skulle kunna sitta här och länka till bilder hur länge som helst när jag borde plugga men nu får det vara nog.

Lyssna på: Rufus Wainwright - Want Two

Snö!

Det snöar ute! I Stockholm! Trodde aldrig att det skulle hända, men det finns alltså hopp, även här. Blev överlycklig när jag vaknade imorse och kollade ut, nu fattas det bara att vakna av plogbilen och sen se de orangea lamporna skina in genom fönstret på sovrumsväggen. Underbart! Hoppas bara att det stannar kvar nu, minst till min födelsedag (i mars) vill jag ha snö!