Trubbel

Skulle aldrig ha skrivit att det inte var några nya Troubles här igår, kolla vad som händer nu.

Helgaktiviteter

Har haft en jättebra helg! Efter att ha spenderat hela fredagen i sängen med obegriplig huvudvärk och Eclipse (jag vet att jag är en tönt som läser ungdomsromansromaner om vampyrer och varulvar, men jag gillar det, så det så) var jag uppe med tuppen på lördag morgon. Precis när jag var på väg till PEC för att jogga lite ringde det på dörren och utanför stod Julie i fredagskvällens feststass. Hon hade lagt iväg sin garderobsbiljett och hade varken jacka, hemnycklar eller mobil. Jag slängde in henne i duschen, sen placerade jag henne i min säng med Gossip Girl medan jag gick och sprang lite. Efter att vi fått i oss lunch gav vi oss av in till stan för att hitta reda på hennes grejer. Vi hann också igenom en hel del secondhand bok- och skivaffärer, finns massor av dem här, mycket bra. Detta fick jag med mig:


Gallows - Orchestra of Wolves, Truman Capote - Breakfast at Tiffany's, Dirty Pretty Things - Waterloo to Anywhere, Bloc Party - Silent Alarm, The Mars Volta - Amputechture, The Kooks - Inside In Inside Out, John Steinbeck - Of Mice and Men, Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magik, Catatonia - Equally Cursed and Blessed

Blev en runda inne på TopShop också, tänkte jag skulle jag köpa en kjol att ha på mig på kvällen, kom ut med dessa:


Tycker mest av allt om dragkedjan

Efter middag på The Spaniard (stället där jag åt middag min första dag här) gick vi till Odyssey och kollade ishockey, Belfast Giants blev spöade av Cardiff Devils, både i antal mål och i alla slagsmål som uppkom på isen, våldsam sport det där. Supportrarna, som mestadels bestod av barnfamiljer, var dock lugna. Jag är ju inte på något sätt en expert på hockey, kan inte ens reglerna, ändå syndes det ganska tydligt att lagen i svenska elitserien är en hel del bättre än de är här, ha, äntligen något vi svenskar är bra på! När vi skulle lämna arenan ropade de ut i högtalarna att vi skulle vara försiktiga på vägen hem för att det var upplopp i stan, som tur var var det efter en fotbollsmatch mellan Nordirland och Polen, inga nya Troubles alltså.



Hastade hem i en taxi, bytte om på 5 minuter och iväg till The Menagerie, en klubb som inte riktigt känns som alla andra, bra drag, bra musik och en intressant samling av folk. Tyvärr stänger alla ställen tidigt här, runt 2, så då bar det vidare hem till Ciara i Grant House. Där stannade vi till 6 (fast egentligen var hon ju bara 5) då Jules och jag höll på att somna och traskade hem.

Idag har vi varit på Ulster Folk Museum och kollat 1800-talshem. Museet är uppbyggt som en stad och man går runt och tittar i hemmen och butikerna, mycket intressant!


I en bostad tillhörande ganska fattiga medborgare


Godisaffären, MASSA fina burkar


Puben


Skolan


Där skulle jag vilja sitta och plugga, tänk vad mycket roligare det skulle bli väl?

SKA skriva något själv - snart

Och jag fortsätter i samma anda med att länka till bra saker andra skrivit när jag själv inte pallar/har något intressant att skriva om. Här skriver Annina Rabe om något som jag själv funderat på. Jag försöker ju vara miljömedveten och så men lågenergilampor, nej tack! Kaféobservationen är också briljant.

Hanna igen

Och eftersom jag inte orkar skriva något själv får Hanna tala för mig igen. Läs detta!

Belfast med Seb


Besök i nästan obligatoriska Giant's Causeway, inte lika imponerande när det inte blåser dock


Tyckte det var en söt bild


Hela road trip-gänget (minus Seb) på rad. Jag, Julie, Lynne och satan jag har glömt vad hon heter


Dunluce Castle. Riktigt imponerande, tyvärr kom vi lite sent så vi kunde inte turista inuti, kanske en annan gång!


Under slottet


Stranden i Portrush, jag ville så klart smaka på vattnet vilket slutade med att jag blev översköljd av vatten och fick åka hem med genomdränkta strumpor, visste ni att Docs inte är vattentäta upp till skaften?


Paddy's Day, lunch på White's Tavern, Julie och Linda


Seb och jag


Holylands. Så här ser vissa polisbilar ut här, en kvarleva från The Troubles, lite läskiga tycker jag nog att de är


Igår eftermiddag, hemmafesterna hade flyttat ut på gatan framför husen. Lite kul, fast folk var VÄLDIGT fulla och försökte i tur och ordning sno mina nyinköpta chips, Julies solbrillor och Sebs trench, det kändes att jag fyllde 26 och inte tyckte att det var så ballt.


Idag har vi testat broarna vi byggt i skolan, här går en tjej i min grupp över vår bro. Sen testade vi med vikter tills den brakade ihop, tror den klarade 200 kg, det var väl ok.

Bio igen

Mycket bio på senaste, kanske för att det är så billigt här men mest för att min förkylning vägrar ge upp helt så jag vill helst bara sitta i ett mörkt rum och vara tyst. Nu har jag sett:

The Young Victoria - om Englands längst regerande regent (konstig formulering, ja), den var fin, snyggt filmad och underhållande.

Franklyn - någon slags science fiction fast ändå inte. Fyra intriger vävs ihop varav en är science fiction och de tre andra är ovanligt gråa. Men filmen har sina stunder och den har framförallt Sam Riley (som gjorde Ian Curtis i bästa Control) som man kan kolla på hur länge som helst.

Watchmen - snygg som fan, och mycket mindre actiontråkscener än jag befarat. Kul. Ser ut som en serietidning från 80-talet (det är väl det den ska göra?). Jag gillart!

Såg Confessions of a Shopaholic här om veckan också, den var ganska kass faktiskt. Och då gillar ju jag ändå dåliga filmer. Men inte så dåliga.

              

Krig?

I söndags vaknade jag av ett sms från mamma där hon informerade om dödsskjutningen utanför Belfast (närmare bestämt nära Antrim, kommer du ihåg att vi åkte igenom där när vi åkte från Coleraine, Isabelle?). Mamma undrade om det skulle bli krig nu. Hade inte tänkt skriva om detta men pappa frågade så kan väl bara nämna det. Alla vettiga människor, på båda 'sidor' konflikten, verkar fördömma detta sjuka dåd. Speciellt då Real IRA, som de kallar sig, rättfärdigar beskjutningen av två pizzabud med att de är fienden om de levererar pizza till fienden. Så alltså; det är inte på väg att bli krig här, Brown kommer inte skicka några soldater och det pratas inte så mycket om detta över huvud taget. Vet inte om det är för att det verkligen inte är någon fara eller för att alla är så vana vid händelser som denna. Återkommer om det händer något nytt.

Update: Hade missat mordet så polismannen igår, det är kanske värre än jag trodde. Imorgon blir det i alla fall tyst manifestation med Amnesty utanför Belfast City Hall för min del. Hoppas det hjälper!

Tidningen Varför

Igår skulle jag plugga. Tackade nej till Julies förslag om att gå ut för att jag tänkte vara en duktig student och plugga inför det class test som jag har idag (om 30 min, hjälp!). Kom hem från skolan och skulle bara kolla de obligatoriska bloggarna innan jag satte igång. Sen hamnade jag här - hos Tidningen Varför. Och var fast. Tror jag klickat mig ett år bakåt i tiden och kan inte sluta läsa. De är hur bra som helst, arga, elaka och har helt rätt i allt. LÄS!

Så idag tvingade jag mig att gå till Maggie May's (brunchställe) och plugga, dyrt att äta ute och jag luktar stekflott men jag fick i alla fall något gjort. Hade jag inte fått här, skulle fastnat igen.

(Förlåt om någon som har tentaperiod fastnar, det är på egen risk att klicka på länken)

Och jag vet att jag är sorglig som stannar hemma vid datorn istället för att gå ut men det var liksom inte det som var meningen.

Dagens outfit och väder

Idag var planen att jag skulle ta mig i kragen, klä på mig ordentligt och bota min sablans förkylning. Detta resulterade i att jag i morse satte på mig ett grått linne (American Apparel), en långärmad t-shirt (TopMan), en hoodie (American Apparel), strumpbyxor (HM), jeans (Whyred), massa varv pashminasjal (julklapp från Frankrike), DrMartens och jacka (SuperDry). Så här ser jag ut nu:


Nej, det syns kanske inte så bra på bilden (inte alls) men in spegeln syndes det bra att jag är genomsvettig.

Det har nämligen blivit vår här och alla andra går i t-shirt. Kändes nästan som att folk kollade lite konstigt på mig och min polarexpeditionsutstyrsel, eller så var det bara Metallica jättehögt i hörlurarna som fick folk att stirra (måste ju peppa James så han blir frisk igen stackaren!).

Och härmed är jag utsedd till världens uslaste modebloggare, tror det stod att denna blogg handlade om mode en gång i tiden, det gör det inte längre, bytte ut det mot böcker, intressantare så.

I alla fall, ett litet meddelande till Seb som kommer hit på fredag. Ta med dig sommarkläder och vinterkläder (och regnkläder så klart). Man vet aldrig här. Igår höll jag på att frysa häcken av mig, det regnade och blåste och idag är det alltså t-shirtväder.

Benicassim

Pratade med Frida för ett tag sen och hon gav mig ett mycket lockande alternativ till Roskilde - Benicassim, en festival på stranden nära Valencia.

Fördelar:
Kings of Leon spelar - det band jag saknade mest i Roskildes line-up än så länge
Vädret - jag är inte 18 år längre, tycker inte att det är fullt lika kul att vada i lera numera
Frida - min bästa bästa Frida kommer att vara där

Nackdelar:
Dyrt - biljetten är lite dyr, det är kanske dyrt att åka dit
Down - hade velat se Phil Anselmo igen, han är så fin

Så vad sägs, ska vi åka till Spanien i sommar?


För övrigt har jag bokat biljett till Sverige nu, kommer till Stockholm den 5 april och åker vidare till Edinburgh den 12 april för lite road tripande i högländerna med tre ljuva fransyskor.

Shankhill + Muriel's

Igår promenerade Isabelle och jag runt i Shankhill (unionistiskt/protestantiskt område) och i stan.


Gångbro över motorvägen


'A Protestant farmer's wife guards her husband against sectarian attack from across the border' står det


Shankhill Road


Shankhill Road


En del av en av alla 'freedom walls' som finns här, tycker nog att den är lite läskig ändå


Och från murarna direkt till bästa Muriel's, där kan man fika, äta eller dricka öl, vi började med kaffe och efterrätt


Fin inredning med underkläder i taket, sånt som man blir glad av


Fatta mysigt


Massage av Julies onda nacke efter att hon tränat tacklingar i rugby

Och jag inser att jag inte har en enda bild av Isabelle här, det är för att det är hon som tagit alla bilderna, jag är sämst på att ta fram kameran. Dåligt.

Giant's Causeway

Isabelle har varit här och hälsat på i veckan, i tisdags åkte vi till Giant's Causeway, här kommer lite bilder:


Havet är mäktigt, och låter som fan


Var tvungen att gå ner och smaka på vattnet, och ja, det var salt


Mystiska stenar


Mycket mystiska stenar


Orgeln


Kusten ovanifrån


Giant's Causeway ovanifrån

Roskilde i sommar, någon?

Kollade in på Roskildefestivalens hemsida och det är redan värt att åka:

Givna:
Down
Dungen
The Mars Volta


Nyfiken på:
Fleet Foxes
Fever Ray


Ta bort:
Coldplay (jag vill inte betala för skiten)

Vem vill följa med?

Magdalena svarar på min fråga

Läste av någon anledning (kanske för att Seb rekommenderade) Magdalena Ribbings blogg, och hittade där ett svar på min fråga om varför Daniel inte blir kung, läs här.

Digitalism

Igår var det dans som gällde, tyska digitalism skötte musiken på SU.


Julie


Julie och jag


Conor, Julie och jag

Fin dans var det, äntligen RIKTIG dansmusik!

Cavehill - en vandring på Napoleons näsa

Igår var vi ute och vandrade i Cavehill som ligger norr om Belfast. Berget/kullen är även känd under namnet Napoleon's Nose. Nedanför ligger Belfast Castle som vi inte riktigt pallade turista igår, vi var ju sugna på natur!


På väg upp, utsikt över norra Belfast och Belfast Lough


Dit ska vi, i mitten på berget skymtar en av grottorna som grävts ut av människor


Jag klättrade upp till den nedersta grottan, här är utsikten ut från den över McArt's Fort som vi är på väg upp till


Utsikt åt andra hållet


Uppe!


Träffade en 'local', som han kallade sig, han klagade på att jag fuskade som inte gjort min matsäck själv, taskigt väl?


Här ser ni Napoleon nedifrån, syns ju på en gång att det är han, visst gör det?