Det börjar dra ihop sig

Pratade nyss med min hyresvärd som meddelade att jag får bo gratis de fyra dagar i juni jag bor här, otroligt gulligt med tanke på att jag hade ställt in mig på att få betala för hela juni som var avtalat från början. Jag erbjöd mig faktiskt att betala för de fyra dagarna men det tyckte han bara var trams. Dessutom ser han min deposition som sista hyran vilket betyder att jag inte behöver betala något denna månad, snacka om glad överraskning. Han är nog den bästa hyresvärd jag någonsin haft!

Jag kanske har glömt att berätta att jag flyttar hem den 4 juni? Det ska bli så underbart att komma hem igen, längtar redan!

För övrigt så skrev jag landlord och deposit först men kom på att det finns utmärkta svenska ord för det, man ska vårda språket.

Om att betala med kort

Jag tycker inte att det är acceptabelt att man inte kan/får betala med kort för småsaker på de flesta ställen i detta land. Känns det inte lite underutvecklat i ett land i väst år 2009? Idag när jag var otroligt sugen på kaffe men inte hade så mycket pengar på mitt konto att jag kunde ta ut £10 fick jag jaga i en halvtimme för att få tag på en kopp härligt koffein. De som räddade mig var så klart Starbucks (jag lovar att jag ska sluta kärleksbomba dem i och med detta!). Jag förstår så klart att det kostar pengar för företag att ta emot kort men då kan de väl i alla fall ta ut en kortavgift istället för att blåvägra sina kunder en sevice som dessutom både är säkrare för dem och mig. Nu förlorar de istället en kund med sina dumma regler, kanske borde jag börja berätta det för dem som värsta surkärringen?

Squarepusher

Jag tänkte ju att jag började bli lite haj på elektronisk musik, först var det The Knife, 2 Many DJ's och DJ Shadow och nu har jag lyssnat en del på Justice, Digitalism, Röyksopp osv. Squarepusher var dock en helt annan femma.



I början av konserten kände jag mig lite vilsen och det mesta som alla hängivna fans verkade uppskatta gick över huvudet på mig. Men efter ett par låtar började det falla på plats och jag gillade det betydligt mer än jag trodde att jag skulle, sen blev det tyngre och tyngre tills det var jättesnabb metal och jag kände mig hemma, de bitarna var magiska. Detta utvecklades till helt omöjliga rytmer då han byte från en vanlig, 4-strängad, bas till en 6-strängad. Då blev det för komplicerat för mig igen. Konserten avslutades med några lite lättare extranummer men metalbitarna i mitten är fortfarande helt klart mina favoriter, måste försöka få tag på det på skiva för allt som finns på Spotify är bara flum.


Starbucks och musiken

Jag gillar Starbucks kaffe, jag gillar att sitta och läsa min bok när jag dricker kaffe, men vad jag hittills inte gillat med stället (förrutom att de är typ kaféernas McDonalds och att deras bakverk är äckliga) är musiken. De flesta jag varit inne på spelar antingen allmännjazz, typ Norah Jones och annat 'lättsmält' som får det att krypa i skinnet på mig eller dålig klassisk musik. Men så nu, när jag sitter och inte skriver uppsats, har jag börjat ta kaffepauser på ett nyfunnet bucks inte alls långt från mig och där spelas Joy Division, David Bowie och The Cure, hur fint är inte det? Betydligt mer trivsamt att läsa till ska jag säga!

Tillbaka på banan

Och jag som var så glad åt att det gick så fort att öka på löpbandet, både hastighet och tid. Idag var första gången jag joggade på fyra veckor och jag kan säga att det går ännu snabbare att minska och vara tillbaka där man började om man inte håller igång. Klarade bara 30 minuter idag och då var de sista 10 på ren och skär ilska. Detta är inte ok. Måste åtgärdas snarast! Peppar med hurtiga Uppladdningen.

Planering

Sitter och försöker uppbåda lite entusiasm för att skriva en uppsats till min planeringskurs, men det enda jag kan tänka på är att jag tackar gud (läs: mig själv för ett år sen) för att jag inte valde stadsplanering som inriktning vilket jag tänkte göra när jag började på KTH.

Rapporten jag ska skriva har det upphetsande namnet 'Key challenges for rural planning and development in Northern Ireland' och ska skrivas utifrån några (i och för sig något intressanta) fältresor vi gjort. Och man behöver väl inte vara kvantfysiker för att fatta vad som kan vara dessa 'key challenges', typ behålla befolkningen, fixa jobb och infrastruktur, och det är heller inte däri problemet ligger. Problemet är så klart att jag inte bara kan påstå och utveckla detta utan att referera till forskning, d v s jag måste läsa ett 20-tal 500 sidor långa PDF:er för varje mening jag skriver. De flesta av dessa kommer dessutom inte fram till någonting, mest bara att det kan vara på det ena viset men sen har vi ju den här byn som visar på motsatsen o s v. Dessutom är det urbota tråkig läsning, jag läser hellre om 'Liftarens guide...' och
det vet vi ju hur mycket jag gillar den.

Jag vet alltså att detta är hur man bedriver akademiskt arbete och att man inte bara kan sitta och hitta på saker, det är bara det att detta är bland det mest plågsamma sakerna jag gjort i mitt liv.

Nu hoppas jag att ingen stadsplanerare missförstår mig, jag tycker inte på något sätt att det arbete ni gör är värdelöst, tvärt om - jag har fått samma respekt för er som jag har för naturresursteknikerna. Ni är jätteviktiga och jag är så oerhört glad att ni finns som tycker att detta är kul och intressant för jag pallar det helt enkelt inte.

Åter till helvetesuppsatsen.

Fina, fina Sverige - eller?

Är detta ett skämt? Snälla säg att det är skämt! Tänker särskilt på '...de här männsikorna...', att han inte verkar veta att man betalar för simundervisning och att han förutsätter att alla kvinnor är gifta och att de skäms över sina kroppar.

Jag vet att han säkert menar väl, men vafan, man kan väl inte uttrycka sig hur som helst för det!

Just det!


För att stödja min övertygelse att margarin är det äckligaste som finns, bild från
Ekoblogg via Underbara Clara

Road Trippin' Scotland


Lunch utanför Stirling Castle, Julie, Lulu och Vic




Jag tycker allra bäst om de vita lammen med svarta huvuden och fötter, ville klappa men fick aldrig för mamman


Vanlig syn, fårarsle


Min favoritbild




På puben i lilla byn på vars parkering vi sov första natten


Morgonen efter vår första natt i bilen, måttligt utvilade


Utsikt från 'sovrumsfönstret'


Kilchurn Castle vid Loch Awe




Eilean Donan Castle som var med i filmen Highlander


Ute och traskar bland kor, får och bäckar, Portree, Isle of Skye tror jag


Samma promenad


Frukost i Inverness efter första natten på hostel och första duschen på tre dagar. Vic har lämnat oss och åkt tillbaka till Manchester


Efter att ha klättrat över taggtrådsstängsel och stenmurar hittade vi denna militärutkikspost med fin utsikt över havet, någonstans på nordligaste delen av östkusten


Stranden nedanför


Spanar efter sälar, vi såg ett huvud sticka upp ur vattnet, inte mer


Old Wick Castle, inte mycket kvar av det


Girnigoe - Sinclair Castle, tyvärr var det under återuppbyggnad så vi kunde inte gå in, men det var riktigt fint, mitt favoritslott


Utsikt från 'sovrumsfönstret' denna natt, utanför Thurso. Julie kunde inte sova för hon var rädd att vi skulle trilla i havet och det hade vi i och för sig gjort också om handbromsen pajat, men fint var det!


Kläder på tork




Elderly People Crossing, massa massa gamlingar i skottska högländerna alltså


Mycket vanlig syn längs vägarna


Duktigt inzoomat för att komma så här nära, därav den kassa kvaliteten


Pä stranden någonstans på nordligaste västkusten










Fina Ullapool


Ullapool


Bland bergen i centrala Skottland på väg tillbaka ner mot Edinburgh

Snacka tufft!

Köpte Death From Above 1979's enda och smått genialiska skiva You're a Woman, I'm a Machine på Avalanche Records i Edinburgh igår. Tror ni jag blev lite impad när jag fick skivan i en matchande påse? Dessutom låg det en konsertbiljett i konvolutet. Detta är alltså en skiva köpt second hand som kom ut för 5 år sen. Stort!



Och eftersom IPRED nu verkar vara ett faktum i kära hemlandet har jag nu påbörjat projekt börja köpa skivor igen.


Röyksopp - Junior, Yeah Yeah Yeahs - It's Blitz!, Kings of Leon - Aha Shake Heartbreak, The Kills - keep on your mean side, Lily Allen - Alright, Still..., Metallica - Death Magnetic, ...And You Will Know Us By the Trail of Dead - Madonna, The Kills - Midnight Boom

Och ett par skor så klart.


Semester

Nu åker jag till Sverige sen vidare till Skottland för lite road trip i högländerna så det blir nog tyst här ett tag, som vanligt alltså.

Besatt av vampyrer

Egentligen borde jag ju skämmas över detta också, men det gör jag inte.


Karneval

Kanske inte riktigt karneval, snarare SoCo-sponsgrej, men ändå. Vi låtsades. Det var kul.


Stina. Julie och Linda










Eagles of Death Metal

Helt oväntat var vi på konsert, oväntat för att jag (jag vet att det är pinsamt och att jag borde haft koll) inte hade en aning om att detta band existerade och än mindre att de skulle spela här, dessutom på kåren av alla ställen. Stor konsertupplevelse var det i alla fall, älska Jesse Hughes, älska Josh Homme (trots att han inte var med).






Stina, Julie och jag