Rom!

Nu har jag köpt en enkel biljett till Rom, åker den 30 maj och vet inte när jag kommer hem, yeay!

image152

Verkligheten överträffar, som alltid, dikten

För några veckor sen länkade jag till den fenomenala bloggen/nättidningen Shampoo Rising och ett inlägg om alliansens ondskefulla planer för biblioteken. I en kommentar till inlägget skrev jag sen, som svar på Johannas kommentar, att nästa steg kanske var att privatisera trottoarerna.

Imorse höll jag på att sätta frukostfilen i halsen när de rapporterar på Godmorgon Sverige att Fredda diskuterar med Volvo om att de kan få finansiera vägbyggen, de ska då självklart få tillbaka de investerade pengarna i form av vägavgifter. Vart är vi på väg? Är det här ett skämt? Läser Fredda min blogg när han har idétorka?

Vill bara klargöra en sak;
Vägavgifter = Bra sak
Att pengarna går till företag/att finansiera nya vägar/allt utom att det går till kollektivtrafik = Dålig sak

Jag visste det!

Nu är det bevisat.

Regina Spector

Jag är helt frälst av Regina Spector, det är länge sen jag har lyssnat så mycket och intensivt på en artist. Det var Emmi i min korridor som skulle se henne när hon spelade här för inte alls länge sen som rekommenderade henne. När jag nu tipsar andra om Regina Spector visar det sig att de redan känner till henne. Hur kan det komma sig? Varför har alla hållt henne hemlig för mig? Varför höjer inte alla henne till skyarna? Är grymt besviken över att jag inte upptäckte henne lite tidigare så att jag hade haft vett att gå och se henne när hon var här. Nu får jag vänta till nästa gång hon kommer, för det måste ju komma en nästa gång. Längtar tills dess!

image150     image151

Maken - Gun-Britt Sundström

Kom på att jag vill tipsa om en annan bok också, Maken av Gun-Britt Sundström. Läste den för ganska länge sen, måste ha varit för typ ett år sen när jag funderade på om jag skulle söka till KTH och flytta till Stockholm. Kom att tänka på den för några dagar sen, kollade adlibris men de hade inget av Gun-Britt Sundström och efter lite googlade fick jag reda på att det är den enda vuxenbok hon skrivit, synd. Maken handlar om studenterna Martina och Gustav, om förhållanden. Tror att det delvis var den här boken som fick mig att bestämma mig för att bryta upp i Uppsala och flytta, göra det jag ville. Ironiskt nog var det min dåvarande pojkväns mamma som lånade ut och rekommenderade mig boken.

image149

Hanteringen av odöda - John Ajvide Lindqvist

Älskade debuten, Låt den rätte komma in! Hoppades att uppföljaren, Hanteringen av odöda, skulle vara lika bra. Det var den inte. Så klart. Det är klart att det är en bra bok, välskriven, spännande och tänkvärd. Men inte på långa vägar lika bra som Låt den rätte komma in. Alla som inte läst den; gör det! Denna kan ni också läsa, men ni måste inte. Ska ändå läsa tredje boken, Pappersväggar, som är en novelsamling, när jag kommer över den fast jag kommer inte att springa till pocketshop idag.

image148

Fri!

Idag har jag sagt upp mig från Academic Work. Jag har varit så himla stressad de senaste veckorna och halvt insett att det berott på att jag inte trivdes med jobbet, men jag har ändå inte velat ge upp för det är inte sånt jag gör. Idag tog jag mig dock i kragen och bestämde mig för att det fick vara nog. Nu känns det genast mycket bättre!

Från och med nu ska jag ägna mig åt saker jag mår bra av, t ex skolan, träna, läsa böcker, gå på
dessa seminarier och kanske engagera mig politiskt och i Greenpeace som jag numera är medlem i (tack kära syster för födelsedagspresentmedlemsskapet!).

Puss!

Födelsedagshelg

Bra helg.

I fredags hade Anna anordnat ett sexparty hemma hos henne och Kristin, det var jättetrevligt och kul!

image146
Michis, Anna och Cissi.

Efter partyt bar det av till Gärdet för en fest med fri bar, men den var ovärd så jag åkte hem och läste
min spännande bok istället (börjar jag bli gammal?).

Igår fyllde jag år så då kom mor och far på besök till huvudstaden. Vi lunchade på kinarestaurangen vid Medis, gjorde de obligatoriska Gudrun Sjödén och Flash med mor, såg The Departed (mycket bra men våldsam) på Rigoletto och åt middag på La Camera (pappa och jag åt jättegod pasta med massa skaldjur). Tanken var att vi skulle gå till en pub för att fira St. Paddy's sen men köerna var milslånga så jag åkte hem till boken (igen, gosh!).

Idag var vi uppe med tuppen och var nästan först in på Liljevalchs. Det var sista dagen för vårsalongen idag, mycket blandad konst, både stilmässigt, formmässigt och kvalitetsmässigt. När vi inte orkade var finkulturella mer och insåg att vi inte skulle förstå allt tog vi bussen vidare (det regnade och blåste) till Waldemars Udde och promenerade till Lisa på Udden. Pappa och jag åt supergod skaldjursgryta med aioli (anar vi ett mönster här?). Under desserten tittade solen fram och vi fick en fin promenad tillbaka. Absolut värd restaurang!

image147
Far och mor på Lisa på Udden.

På vägen tillbaka stannade vi till på Acne-butiken och mor köpte ett par svarta Acne Hep till mig i födelsedagspresent, yeay!

Nu måste jag återgå till fysiken. Puss!

The Fratellis på Debaser Medis

Kom nyss hem från skolan och hade magknip och ville bara lägga mig i sängen i fosterställning men internetnörd som jag är var jag tvungen att kolla mailen och läsa de obligatoriska bloggarna först. Surfade även in på ticnet för att söka på lite band på måfå för att se om det kommit upp något nytt och det hade det!

The Fratellis spelar på Debaser Medis den 15 april (min älskade systers födelsedag för övrigt!), hur bra som helst! Det botade nästan mitt magknip! Jolly!

Nu har jag inte mindre än tre konserter att se fram emot, framtiden ser ljus ut!

Puss!

Jamie T på Kägelbanan

Nu har jag köpt biljetter till Jamie TKägelbanan den 4 april, ska alltid köpa biljetterna direkt från och med nu så jag aldrig mer upprepar det lilla misstaget med Bright Eyes-biljetten.

Rekommenderar varmt Jamie T, lyssna på debuten Panic Previention och köp biljett till konserten, det kommer att vara värt!

Svennehelg

Denna helg var en riktig svennehelg. I fredags åt jag enchilladas (eller quesedillas eller vad det nu heter när man rullar in kycklingröra i tortillas och gratinerar i ugnen med ost på?) framför Let's Dance, eller ja, såg halva programmet i alla fall. Tänkte att jag skulle ge halva svenska folkets favoritfredagsnöje en chans, men nej, det var inte värt. Den enda behållningen var när David Hellenius frågade Ebba Hultqvists pojkvän om han var brat. Hans reaktion var riktigt rolig!

I lördags promenerade jag i vårsolen på skeppsbron med David och
Johanna, som resten av Stockholms befolkning, sen gick vi och kollade in Alphonse Mucha-utställningen på Dansmuseet. Den var jättebra, speciellt reklamaffischerna. Synd att de hade valt helt fel bilder att trycka upp och sälja i presentshoppen, eller kanske bra så att jag inte ruinerade mig.

På kvällen kollade jag melodifestivalen med brudarna hemma hos Anna och Kristin. Rätt låt vann, lätt!

I söndags var jag först och yogade innan jag äntligen satte igång med det matteplugg som det var tänkt att jag skulle ägna helgen åt (istället för att svenna mig). Tror jag klarade kontrollskrivningen igår!

Och som kronan på verket var jag på Shakiras efterfest (utan Shakira) på Café Opera igår och spanade b-kändisar och faktiskt oväntat (?) Mikael Nyqvist.

Jag måste skärpa mig, detta är INTE ok.

Jävla skitmoderater!

Detta kan fan inte vara sant, nu har de gått för långt (läs blogginlägget)!

Värd utställning

Det sitter affischer i tunnelbanan om en utställning med tavlor av jugendkonstnären Alphonse Mucha. Jättesnygga tavlor! Älskar Art Nouveau, den måste jag se, någon som är på?

Dansmuseet 2 februari - 29 april 2007.

image144

Lugn helg med ny musik

Efter för mycket svirande och för lite pluggande den senaste tiden bestämde jag mig för att ta en lugn helg. Har fikat med Jane, pluggat programmering (finns det något tråkigare att läsa än amerikanska programmeringböcker?), kollat på O.C (snart är det slut, äntligen!), sökt sommarpraktik, läst och letat ny musik. Hittade en massa nya spännande artister, här kommer ett urval:

The Fratellis - [2006] Costello Music (Glasgowband, kan ju inte vara dåliga!)
Regina Spector - [2006] Begin to Hope
Jamie T - [2007] Panic Prevention (Sägs låta som en blandning av The Streets och Badly Drawn Boy)
Amy Winehouse - [2006] Back to Black
Joanna Newsome - [2006] Ys
The Boxer Rebellion - [2005] Exits
Salem Al Fakir - [2007] This Is Who I Am

Återkommer om det är något som är värt. Har förgäves försökt få tag på Biffy Clyros nya, någon som har den?

Dagens skitkul!

ICA Spiralen, Norrköping

 

Två snobbiga killar ~25 står i kön på ICA. De har varsin korg med matvaror. Längre fram står en äldre kvinna och packar ner ekologisk mjölk i en tygkasse.

 

Kille 1 (lågmält): Om man kan kosta på sig ekologisk mjölk har man väl fan råd med plastkassar också.
Kille 2 (skrattar): Det var typ det snålaste jag någonsin sett. A-kassan är väl slut kanske? Hon tror väl korna blir gladare av det kanske?
Kille 1 (lägger upp en fläskfilé): Inte den här i alla fall.

 

Taget från Tjuvlyssnat


Club Killers

I onsdags pallrade jag mig äntligen till Club Killers, har hört mycket om den/det. Först åt vi supergod middag hemma hos Johanna innan vi hastade in till Slussen. Efter en lång kö som gick ganska fort kom vi så in till inte så mycket folk men bra stämning. Träffade Anna från Uppsala som jag inte sett på jättelänge, nice! Dansade lite halvhjärtat eftersom det spelades reggae, inte min favoritmusikstil direkt, som tur var sades bandet spela snabbare och ska. Vid elva klev de på och det första jag la märke till var att de har jordens kex på trumpet (efter lite luskande har jag kommit fram till att han nog heter Andreas Palmborg), under de tre första låtarna dansade jag lite och spanade mest, men som oftast på konserter förflyttade sig publiken hela tiden och helt plötsligt såg jag inte kexo längre. Först då insåg jag att musiken var skittrist och precis lika seg som det som spelades på dansgolvet innan. Efter två låtar till hade jag svårt att hålla ögonen öppna (på riktigt!) så jag tackade för mig och gick hem.

Igår morse vaknade jag helt febrig, så det kanske inte bara var musikens fel att jag höll på att somna, men å andra sidan skulle ingen feber i världen få mig att somna på en Arctic Monkeys-spelning.


Läsa böcker!

Det tar, inte helt oväntat, lite längre tid att läsa en bok nu när terminen har börjat. Har hunnit med två hittills; Artemisias passion av Susan Vreeland och Mannen utan öde av Imre Kertész, båda läsvärda.

Aretemisias passion handlar om konstnärinnan Artemisia Gentileschis liv. Hur hon i unga år blev våldtagen av sin lärare och hur detta påverkade hela hennes liv. Hon flyttar runt mellan städerna i norra Italien och trots motgångar och elaka rykten som förföljer henne lyckas hon livnära sig på sin konst och blir den första kvinnan att väljas in i Accademia dell?Arte. Boken är ändå hoppfull och fick mig att genast vilja åka till Rom och Florens för att utforska städerna och all historia som finns där.

Nobelpristagaren Imre Kertész mest kända bok, tror jag, Mannen utan öde handlar om en ungersk pojke som hamnar i koncentrationsläger. Boken är oerhört välskriven och det faktum att pojken inte inser, eller snarare förtränger, hur illa han behandlas gör berättelsen ännu starkare. Läs!

artemisia mannen utan öde

Herr & Dam + inflyttningsfest

Jag borde ha anat det, ändå blev jag besviken. Det pratades mycket om Herr & Dam innan, alla sa att det var den bästa/värsta festen på året, så klart att man förväntade sig årets händelse och lika klart att den uteblev. Förminglet var torrt, middagen var halvtrevlig, maten var gräddig och det bjöds endast SÖTT mousserande vin till (förhoppningsvis sista gången i mitt liv jag dricker skiten). Stämningen var krystad, som att det skulle vara "helcrazy" men liksom inte var det hur mycket vissa än försökte. Det skulle gycklas (jag var med i två av tre, det bästa och det sämsta) och pojkar skulle kläs av och smörjas in i olja. Det hade kunnat vara kul och spontant eller en galen grisfest, men det blev inget av dem. Synd.

herr&dam
Michis, Madde och Emilie förväntansfulla på förminglet.

förkläden
Servitörerna endast iförda plastförkläden, gäsp...

När middagen bröts upp stannade jag bara för att hälsa på killarna som hade sin sittning i oasen, innan jag åkte till Gullmarsplan och David och Johannas
inflyttningsfest istället. Där var det betydligt mer drag!