Lyssna på Ane Brun!

Jag är helt frälst av Ane Brun just nu, lyssna på hennes Duets och du är såld! Allt annat hon har gjort är så klart också lysande.

image254 image255 image256

En ny fin artist är skotska Amy MacDonald som är syster till min kompis Alans flickvän, Glasgowiansk (jag vet att det inte är ett ord) country. Mycket fint.

image257

Filmtips

Det går lite segt att komma igång med bloggandet igen, jag vet, men det kommer, jag lovar. Nu kommer några filmtips:

Stardust - Sebbes favvoförfattare Neil Gaiman gör film och jag medger att jag först var skeptisk, fantasyhatare som jag är, men Stardust är en pärla! Man går ut ur biosalongen med ett stort leende på läpparna och alla problem är som bortblåsta (då Geotentan som jag fick ett A på, yeay!), lite samma effekt som ett yogapass.

Tillsammans är man mindre ensam (Ensemble, c'est tout) - En till må bra-film, har hört att folk tycker att den är förutsägbar, och? Får den mig att må bra är det en bra film och är dessutom Audrey Tautou med är den genialisk.

The Yes Men - Politisk och mycket underhållande om nåra killar som gör falska hemsidor för onda personer och organisationer och sen gör föreläsningar och uttalanden i deras namn. Skitkul och lagom provocerande.

Who killed the electric car? - En till politisk film. Berättar om hur det gick till när bland andra GM och oljelobbyn såg till att den mycket välfungerande och miljövänliga elbilen aldrig kom ut på marknaden. Upprörande och intressant.

image251 image252 image253

Äventyr!

Det har varit en lång och händelserik dag idag. Kickan, Madde och jag hade fått det ärofulla uppdraget att handla inför gasquen vi ska ha tillsammans med kemi på fredag, mat för 120 personer. Det var klart lättare sagt än gjort kan vi konstatera nu i efterhand. Vi hade bokat S-bilen för shoppingen och jag drog nitlotten och fick köra (första gången jag kör bil i Stockholm och det var länge sen jag satt bakom ratten över huvud taget, bör tilläggas). Till Odengatan 40 kom vi, men inte längre, motorn lade av där, mitt framför korsningen. Fint. Så vi fick ringa på assisstanskåren som bärgade oss tillbaka till KTH igen, Madde och jag fick åka i S-bilen uppe på släpet och skämmas och fotograferas när vi kom tillbaka.

Andra försöket att komma iväg och handla gick något bättre även om vi var tvungna att först åka ut till Alvik och hämta kära Jettan. Helt smärtfritt gick det så klart inte, bland annat krockade jag med en splitterny bil (eller kanske snarare puttade, för det var inte så hårt) och prejade mig in mellan två bussar för att sekunden senare inse att det var en bussfil. Det är verkligen en pärs att köra i Stockholm, speciellt när man inte hittar och med alla olika filer och enkelriktade gator. Jag kuggade ju trots allt första uppkörningen för att jag är värdo på det där med att ligga i rätt fil. Suck. Aja, nu är jag hemma i soffan i alla fall. Och all mat och sprit är inhandlad. Hoppas bara att den är kvar i oasen imorgon också!

Sitter vid min nya ögonsten - en överdrift, jag är inte så tekniknördig, men måste ändå
visa. Köpte denna också (i rött så klart!) när jag var i farten, är mycket nöjd!